aanneekk 23.10.2019 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Witam zainteresowanych Szukam pomocy w ustawieniu pieca Piec/kocioł C.O. to .Defro Komfort PLUS20 + Pompa Grundfos ups 25-60 180 Sterownik OPTI zPID, Dom 200m2 Problem mam w tym,że piec obsługuje Teściowa, ale krew mnie zalewa jej sposob palenia, nie daje mi dojść do pieca, ja kupuje opał (drewno), a ona pali, bo to jej piec pali na otwartych drzwiczkach, bo jest ciąg. takie ma wytłumaczenie, ja mieszkałem całe życie w bloku, dlatego potrzebuje eksperta, aby to ustawić oraz poznać najlepszy sposób palenia, Lepiej palić welem czy drzewem, jeśli drzewem to suchym czy mieszać z mokrym? Czytałem o paleniu z góry czy to ma sens, jakie temperatury ustawić? Jak jej nie było ustawiłem na 55st i używałem sterownika i wydawało mi się, że drzewo szybko się wypaliło? Proszę o wskazówki i pomoc. Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.10.2019 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Węgiel i palenie od góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.10.2019 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Nie ten dział.Drewno ma być suche wysezonowane.Liściaste to minimum 2 lata, iglaki 3 lata.Drewno ma się spalić, nie można zamykać dopływu powietrza.Od góry bez dmuchawy.Są odpowiednie tematy w dziale z kotłami na paliwo stałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts