strike 23.10.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Z racji że z kasą chwilowo krucho. Wpadłem na pomysł aby otynkować łazienkę jakąś białą gładzią. Do której powiedzmy za rok przykleiłbym płytki.I tutaj mam wielką prośbę do majstrów. Czym to zrobić żeby mi potem te płytki nie odpadały. Oraz żeby ich mocowanie nie było jakoś szczególnie trudne (skrobanie ścian, specjalny klej itp).Może być nawet jakiś tynk strukturalny, obym pozbył się szarych ścian otynkowanych na odpierdol przez ekipę dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 24.10.2019 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Z racji że z kasą chwilowo krucho. Wpadłem na pomysł aby otynkować łazienkę jakąś białą gładzią. Do której powiedzmy za rok przykleiłbym płytki. I tutaj mam wielką prośbę do majstrów. Czym to zrobić żeby mi potem te płytki nie odpadały. Oraz żeby ich mocowanie nie było jakoś szczególnie trudne (skrobanie ścian, specjalny klej itp). Może być nawet jakiś tynk strukturalny, obym pozbył się szarych ścian otynkowanych na odpierdol przez ekipę dewelopera. dobry grunt i po sprawie, ważne żebys nie zrobił bubla z ta gładzią i nie dał za dużo bo też popeka i odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 24.10.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 (edytowane) Jeśli ściany są równe, możesz zaciągnąć białym klejem i wtopić siatkę. Tak jak na styropian.Oczywiście ten klej jest zacierany na mokro pacą, aby wyglądał na tynk.Mam tak zrobioną wewnątrz całą chałupę, wygląda świetnie, prawie nie do odróżnienia od tradycyjnego tynku wapiennego. Można tak wykończoną ścianę zagruntować na biało i mieszkać. W późniejszym czasie znów zagruntować i przykleić glazurę. Edytowane 24 Października 2019 przez cezary.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duzers78 25.10.2019 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 (edytowane) Podłączę się. Moja łazienka jest w stanie deweloperskim, nie tynkowana, wymurowana z zielonych bloczków gipsowych typu VG-ORTH. Jedynie gdzie chcę mieć płytki to prysznic, a pozostałe miejsca malowane. Czy miejsca bez płytkowe mogę wygruntować i nałożyć tylko gładź wapienną przeznaczoną do miejsc mokrych ACRYL-PUTZ START RV13 RENOVA (plus ewentualnie wcześniej siatka wzmacniająca) lub gładź cementowo-polimerową Cekol C-35 czy tez muszę wcześniej nałożyć tynk ręczny Knauf Goldbank, a potem gładź? Edytowane 25 Października 2019 przez duzers78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.10.2019 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Szanowny Panie,Jeżeli powierzchnia ścian jest równa to nie ma konieczności nakładania tynku. W pomieszczeniu „wilgotnym” tynk gipsowy nie jest najlepszym rozwiązaniem. Powierzchnię należy odpylić i zagruntować gruntem polimerowym Śnieżka Acryl-Putz® GU 40. Po jego wyschnięciu można przystąpić do nałożenia gładzi, pamiętając o wtopieniu siatki, która zapobiegnie powstawaniu pęknięć. Dla uzyskania satysfakcjonującego efektu rekomenduję dwukrotne bądź trzykrotne nałożenie gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 30.10.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 A tynk gipsowy do łazienek?? Taki zielony?? Robisz raz i gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts