ekmai 23.10.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Witam Mam ofertę na pompę Sofath lizea. Mało informacji na jej temat znalazłem. Wiem jedynie, że to jest odpowiednik de dietrich, jak i działają na podzespołach mitsubishi. Może ktoś mi więcej o tym pompach powiedzieć? Może ktoś tutaj na forum ma taką pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapawel7673 23.10.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?343292-Pompa-p-w-Sofath-Lizea-lv200-do%C5%9Bwiadczenia-u%C5%BCytkownik%C3%B3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmai 23.10.2019 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Widziałem ten wątek, czytałem, ale dyskusja została ucięta rok temu, a może do tej pory coś się zmieniło. Widzę, że Pan/Pani jest użytkownikiem takiej pompy. Od kiedy jest zamontowana? W domu zamontowana jest po całości podłogówka? Czy były z nią jakieś problemy? Jak wygląda pobór prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapawel7673 25.10.2019 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 WitamMam pompe od 2017 roku. termostaty ustawione tak zeby grzała w II taryfie. podłogówka po całości. Pompa przewymiarowana i dlatego grzeje tylko okresowo. najmniejszy pobór to ok 2kW na godzinę. w najzimniejszych miesiącach 2018 roku rachunek za energie za dwa miesice to 850 zł razem z prądem bytowym - wszystko mamy na prąd, brak gazu. W domu nie przebywam w sweterku tylko w krotkim rekawku (23 stopnie). Jakby menu pompy byloby bardziej czytelne to byloby super.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmai 25.10.2019 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Witam. Czy pompa to jest jedyne źródło ogrzewania c.o i c.w.u? Czy ma Pan instalację razem z buforem? Jaki ma Pan zbiornik na wodę? Jak wygląda defrost i jak pompa zachowuje się w temperaturach ~0 stopni. Ma Pan zanotowane najzimniejsze dni do jakich pompa pracowała bez grzałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapawel7673 25.10.2019 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Witam Tak pompa to jedyne źródło choć mam kominek ale tylko dla klimatu.tak mam bufor 80l. Defrost trwa ok 3 min i jak jest bardzo wilgotno to ok o stopni zdarza sie co 30 min.Według mojej pogodynki było to -18 stopni i grzałki nie chodziły. Pompa zintegrowana ze zbiornikiem 185 l. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts