Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Postanowiłam zapytać tutaj, bo w Lista Płac nikt nie odpowiada. Sprawa jest dosyć pilna, bo we wtorek idę odebrać ten projekt - od słupa do skrzynki w ogrodzeniu. Gość cos wspomniał o sumie 1200zł za całość łącznie z uzgodnieniami ZUD. Nie mam zielonego pojęcia czy to drogo, czy tanio? Może ktoś też robił ten projekt i uzgodnienia? Ile to Was kosztowało?
https://forum.murator.pl/topic/25038-ile-zap%C5%82acili%C5%9Bcie-za-projekt-przy%C5%82%C4%85cza-pr%C4%85du/

witam:)

Jeżeli mapa była jego to cena do przyjęcia.

jeżeli jest VAT-manem to netto 984 zł, od tego mapa około 500 zł, ZUD 40 zł, koszty własne, podatek dochodowy czyli zostanie mu niewiele.

1200 zł to bez Vat, ale mapa była nieważna i musiał ją uważnić. Dzięki za pierwsze odpowiedzi. Zaczynam się trochę orientować :) Może ktoś jeszcze pamięta ile płacił?

500 PLN plus koszty ZUDu

Za uzgodnienie w ZUDzie przyłącza prądu i wody zapłaciliśmy 250 PLN

Kosztów mapek nie liczyłem, przyłącze prądu i wody robione na tej samej

Nie rozumiem o czym mówicie, bo ja nic nie płaciłem. Wszystkie koszty do skrzynki z licznikiem były po stronie ZE, który ogłasza przetag na wykonanie dokumentacji załatwia pozwolenie budowlane na przekopanie drogi itp. Płaciłem tylko za zamówioną moc po 129zł/kW.
Swoje usługi projektowe polecił mi pan z biura w zakładzie energetycznym.Nie szukałem dalej.Cena bez ZUD-u 250 zł.Bardzo przystępna.Z racji tego, że projektował, resztę formalności z prądem załatwił od ręki.
Zgadza się wszystko co dotyczy projektu i samego przyłącza można załatwić w ZE, a cena ich można powiedzieć jest dość zaporowa i nie warto biegać samemu. Jednak od lipca br. ZE każe delikwentowi kupić samemu skrzynkę i w niej wykonać pewne części na własny koszt. Sama skrzynka to ok. 1000 zł plus parę drucików, które robi elektryk z uprawnieniami (tytaj ceny różne od 200 zł wzwyż).
Ja w ubiegłym roku też nic nie płąciłem. Przyłącze to sprawa ZE. W kosztach za przyłączenie było wszystko łącznie z projektami i uzgodnieniami. Zapłaciłem tylko za skrzynkę z placem budowy. Koszt wynosił około 120 zł za KW przyłacza i poza skrzynką na tym się skończyło.

ZE może zlecić wykonanie projektu inwestorowi, ale potem musi odliczyć 10% od opłaty końcowej. :roll: Wygląda na to, że 1200 netto to drogo. No to sie potarguję. Aczkolwiek gość bardzo mi pomógł, bo wywalczył w moim imieniu ustawienie skrzynki 40 a nie 140 metrów od domu. sama by nic nie zdziałała. Jutro jadę, bo dziś zatrzymał mnie spóźniony strop. :evil:

pzdr dzięki, napiszę ile zapłaciłam

bobo30