Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kochani,

Chciałbym zamontować rolety zewnętrzne podtynkowe. Inne nie wchodzą w grę.

Problem polega na tym, że jak robili nadproża to nie miałem świadomości, że muszę się cofnąć z nadprożem, żeby schować kasetę. :(

Okna już zamontowane, zlicowane ze ścianą (od zewnątrz).

W projekcie ocieplenie jest 20cm styropianu.

Jak to w takim przypadku zrobić poprawnie ? (Żeby uniknąć mostka termincznego i żeby to jakoś wyglądało ?) Jakieś sugestie ? porady ? rysunki ? :rolleyes: wogóle wykonalne ?

Może. Ale kaseta ma około 18 cm. Skoro ocieplasz 20-tką, to zostają 2 :)

No i nic nie masz pod spodem a to źle.

Popytaj dostawcę rolet. Ja bym brał aerożel pod kasetę.

Chyba, że dasz na elewację 25 cm, to możesz kombinować inaczej, co i tak nie zmienia faktu, że ja zostaję przy tym co pisałem :)

Edytowane przez boorys

Nie rozumiem po co takie posty jak Twój klepać. Żeby nabijać statystyki na forum ? Nic nie wniosłeś do tematu. Szkoda kilobajtów w bazie i czasu na czytanie takich postów jak Twój.

Forum jest od tego żeby sobie pomagać a nie wytykać. Sprawdziłem na szybko wyszukiwarkę pod hasłami nadproże i rolety i niestety na szybko nie znalazłem nic. A potrzebuje info szybko. A na forum wchodzę raz na rok, żeby czegoś TREŚCIWEGO się dowiedzieć.

Przez takich formowiczów jak Ty odechciewa się cokolwiek pisać bo zawsze się trafi taki wielbiciel wyszukiwarki... Obraza majestatu wielkiego forumowicza. Jprdl.

Trzecia strona w mojej wyszukiwarce

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?16657-ROLETY-ZEWNĘTRZNE-wątek-zbiorczy-firmy-opinie-jakie-wybrać-co-polecacie

jareko - wolę kontakt bezpośredni. Od tego jest forum. A wciskanie wszystkim wyszukiwarki uważam za szkodliwe dla każdego forum. Bo zamiast w nieskrępowany sposób wymieniać doświadczenia, teraz sie każdy musi zastanawiać czy przypadkiem jakiegoś wątku już nie poruszono w 15-20 letnej historii forum i czy przypadkiem ktoś mnie zaraz nie odeśle do wyszukiwarki. To samo jest na forach, na grupach FB... Zamiast się skupć na meridum to para idzie na spory o kożystanie z wyszukiwarki. :wtf:

A wracając do tematu - wpadłem jeszcze na coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/aluthermo-quattro-folia-refleksyjna-na-m2-8518887739?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo&ev_adgr=Dachy++-+Folie+i+izolacja&gclid=Cj0KCQjwl8XtBRDAARIsAKfwtxBKHkTW7eQwZyc9SNYKbWeTEGLHFjJXJbXD6n6vTUglvBRvWvdgidIaAv71EALw_wcB

Może to by było jakieś rozwiązanie na podkładkę pod kasetę ?