Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bruk

jerryjerry

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Witam ponownie.

Z brukarzami podobnie jest jak z glazurnikami, życzą sobie odpowiednio więcej za robociznę jeżeli materiał jest droższy niż przeciętnie (niektórzy bezczelnie tłumaczą to większą odpowiedzialnościa - a widział ktoś kiedyś takiego żeby forse oddał gdy spartaczy ???? :lol: )

W mojej cenie 35zł/m2 było ułożenie z przygotowaniem podłoża.

A ile Tomasz płaciłeś za kostkę granitową ??

A te 5-60 zł to panowie mocno przesadzili.

Witam ponownie.

Z brukarzami podobnie jest jak z glazurnikami, życzą sobie odpowiednio więcej za robociznę jeżeli materiał jest droższy niż przeciętnie (niektórzy bezczelnie tłumaczą to większą odpowiedzialnościa - a widział ktoś kiedyś takiego żeby forse oddał gdy spartaczy ???? :lol: )

W mojej cenie 35zł/m2 było ułożenie z przygotowaniem podłoża.

A ile Tomasz płaciłeś za kostkę granitową ??

A te 5-60 zł to panowie mocno przesadzili.

Kostki jeszcze nie kupiłem. Mam dostać namiar na jakiś sensowny skład kamienia w Sulejówku (albo okolicach). Bigas, jeśli masz jeszcze namiary na tych brukarzy i ew. źródło kostki granitowej żółto-szarej (potrzebuję tylko jakieś 6-8 ton więc raczej nie opłaca się ścigać z kamieniołomu), to będę wdzięczny za podesłanie na priv.

Aha, rozumiem.

Brukarze byli z Tłuszcza, ekipa ponoć autoryzowana przez Baumę. Podłoże zrobili ok nic nie siada, nawet nawet wyprofilowali ale gdy przyszło do ostatecznego ubijania kostki maszyną to "zapomnieli" o podkładce kauczukowej i ileś tam kostek mam porysowane. A to k........y. Powinni im zabrać tą autoryzację za takie. Ale jeśli jesteś nadal zainteresowany to poszukam gdzieś telefoniku do nich.