jerryjerry 31.10.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Witam, nie wiele jest na temat bruku. Mam pytanie ile mozna zapłacić za ułożenie 1 m2 kostki szarej 6x8 wraz z robocizną czyli wykonanie podbudowy. Czy kots ma informacje na ten temat ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagoda 31.10.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2004 Puzzle-20 zł/m 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 01.11.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Robocizna + materiał = pełne wykonanie usługi od 90 d0 100zł za m2. Jeżeli obrzeża robią z krawężników liczą dodatkowo koszt krawężników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 02.11.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 ...Mam pytanie ile mozna zapłacić za ułożenie 1 m2 kostki szarej 6x8 wraz z robocizną... Za robociznę płaciłem 30 zł/m2. Materiał - już nie pamiętam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigas 23.11.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Okolice Warszawy przed rokiem 35zł/m2 robocizny. Materiał zależy na jaki kogo stać. Zwykle kostka w cenach około 30-50 zł bez "wodotrysków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 23.11.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Ostatnio miałem oferty na 50-60 zł za robociznę - układanie kostki granitowej 4-6 cm z przygotowaniem podłoża (zebranie ziemi, nawiezienie i utwardzenie podkładu). Jeszcze szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigas 23.11.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Witam ponownie. Z brukarzami podobnie jest jak z glazurnikami, życzą sobie odpowiednio więcej za robociznę jeżeli materiał jest droższy niż przeciętnie (niektórzy bezczelnie tłumaczą to większą odpowiedzialnościa - a widział ktoś kiedyś takiego żeby forse oddał gdy spartaczy ???? ) W mojej cenie 35zł/m2 było ułożenie z przygotowaniem podłoża. A ile Tomasz płaciłeś za kostkę granitową ?? A te 5-60 zł to panowie mocno przesadzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gulek 23.11.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Kładłam kostkę brukową we wrześniu tego roku. Kostkę i krawężniki kupiłam sama a za robociznę czyli : wykonanie podłoża pod kostkę wraz z materiałem (piasek, cement) i ułożenie kostki zapłaciłam 35zł za 1m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 23.11.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Witam ponownie. Z brukarzami podobnie jest jak z glazurnikami, życzą sobie odpowiednio więcej za robociznę jeżeli materiał jest droższy niż przeciętnie (niektórzy bezczelnie tłumaczą to większą odpowiedzialnościa - a widział ktoś kiedyś takiego żeby forse oddał gdy spartaczy ???? ) W mojej cenie 35zł/m2 było ułożenie z przygotowaniem podłoża. A ile Tomasz płaciłeś za kostkę granitową ?? A te 5-60 zł to panowie mocno przesadzili. Kostki jeszcze nie kupiłem. Mam dostać namiar na jakiś sensowny skład kamienia w Sulejówku (albo okolicach). Bigas, jeśli masz jeszcze namiary na tych brukarzy i ew. źródło kostki granitowej żółto-szarej (potrzebuję tylko jakieś 6-8 ton więc raczej nie opłaca się ścigać z kamieniołomu), to będę wdzięczny za podesłanie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigas 23.11.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Aha, rozumiem. Brukarze byli z Tłuszcza, ekipa ponoć autoryzowana przez Baumę. Podłoże zrobili ok nic nie siada, nawet nawet wyprofilowali ale gdy przyszło do ostatecznego ubijania kostki maszyną to "zapomnieli" o podkładce kauczukowej i ileś tam kostek mam porysowane. A to k........y. Powinni im zabrać tą autoryzację za takie. Ale jeśli jesteś nadal zainteresowany to poszukam gdzieś telefoniku do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 23.11.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Namiar nie zaszkodzi, jeśli to nie jest duży kłopot. Chciaż nie wiadomo czy ci goście robią w granicie. Myślę, układanie granitu jednak ma prawo więcej kosztować niż kostki cementowej - w końcu trzeba trochę się naobracać tych kamieni, żeby je jako-tako spasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts