Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PSK czy fix plus drzwi?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chwalą za całokształt.

Na Winkhausie robią chyba od całkiem niedawna. Z resztą - swego czasu tak piali z zachwytu nad Maco.. i czemu zmienili? Oknoplast jest dobrą firmą, ale rozmawiamy o tym co jest lepsze. A każdy, kto zajmuje się serwisem szczerze przyzna, że nawet po kilku sezonach kultura pracy tych dwóch wspomnianych (W vs R) różni się diametralnie.

Ale faktycznie mam się tak bać że jak kupię drzwi balkonowe na jednak zwykłych zawiasach to po kilku sezonach będę klnął? To tylko jede drzwi. Reszta fixy. W domu w którym mieszkam, 10 lat temu założyłem wynalazki (chyba się to zwało oknosystem.pl), bo uznałem, że Oknoplast jest za drogi. Do dzisiaj wszystko się otwiera i zamyka. Problem miałem jedynie z klamkami, bo pękały plastikowe zębatki w środku, ale tylko w drzwiach balkonowych, gdzie był większy opór. Zmiana klamki na metalową (z oknoplastu :D) załatwiła sprawę. Na serwis też muszę patrzeć. Nie wierzę w szybką odpowiedź z Krakowa, choćby przez wzgląd na znacznie większą liczbę klientów. Nie moja wina, że Vetrex nie wszędzie jest tak popularny. Punkt który jest bliżej, wywołał u mnie tylko śmiech. Głównie dlatego, że po Oknoplaście jechali, a sami byli mi w stanie pokazać jedynie 20 cm profila :D Edytowane przez boorys

Skoro ukryte zawiasy są kiepskie, to i promocja do D...:D

Nie mam zastrzeżeń do ukrytych okuć Roto i w wypowiedziach powyżej też nic takiego się nie pojawiło.

Mam za to "parę" realizacji na Winkhausie z różnego okresu, w tym ukrytym. I na podstawie tych doświadczeń twierdzę, że jedne do drugich się nie umywają.

A pomijając ukryte zawiasy, bo już ustaliłem z Jareko, że lepiej się w to nie pchać, to co jest nie tak z tymi oknami, które zamierzałem zamówić?

Bo nadal mam kocioł w głowie, a czas ucieka. Za kilka tygodni będę w Polsce i chcę wreszcie zamknąć budowę, by spokojnie zająć się kolejnymi etapami.