OldDiver 27.10.2019 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 (edytowane) Mam / miałem w garażu włączanie się części oświetlania poprzez czujnik ruchu. Czujnik padł. Był to ponad 10 letni czujnik Legranda podtynkowy. Obsługiwał dwie żarówki 100 W. I UWAGA …. był to czujnik dwuprzewodowy - dwa zaciski na czujniku. Jak szukam (a może źle szukam) to w ofercie Legranda czegoś takiego nie widzę. Wygląda na to że TO jest już "niemodne". Czy możecie mi pomóc aby znaleźć zamiennik ? Edytowane 27 Października 2019 przez OldDiver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 27.10.2019 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Mam / miałem w garażu włączanie się części oświetlania poprzez czujnik ruchu. Czujnik padł. Był to ponad 10 letni czujnik Legranda podtynkowy. Obsługiwał dwie żarówki 100 W. I UWAGA …. był to czujnik dwuprzewodowy - dwa zaciski na czujniku. Zrób zdjęcie i zamieść na forum, bo coś wierzyć się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 27.10.2019 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 ….bo coś wierzyć się nie chce. A dokładnie w co nie wierzysz … bo nie wiem czego zdjęcie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 27.10.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 A dokładnie w co nie wierzysz … bo nie wiem czego zdjęcie zrobić. Nie wierzę, że czujnik miał tylko wejście i wyjście fazowe, bez udziału tzw. zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 28.10.2019 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Niby dlaczego miałbym ściemniać. A żeby Cię "dobić" to obecnie w ofercie f-my ORNO jest taki czujnik z dwoma zaciskami. https://www.orno.pl/pl/category/productData/667/Czujnik-ruchu-i-dzwieku-do-puszki-160°--IP20 Nie wiem jak to działa ? Też zdziwiłem się, alej jest takie "cóś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 28.10.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 No to mnie dobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts