polmadent 27.10.2019 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Poszukuję dobrej i w miarę taniej /+- 20000/ pompy ciepła powietrze/woda z możliwoscią chłodzenia. Montaż i serwis Bielsko-Biała. Moze ktoś poleci porządną firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polmadent 27.10.2019 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Cena podana za samą pompę, montaż i podłaczenie do uzgodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 28.10.2019 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Szukaj instalatora blisko domu,Nie będziesz miał problemu z serwisem czy naprawą PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polmadent 28.10.2019 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Właśnie szukam kogoś pewnego. Jest pełno firm i producentów - każdy najlepszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.10.2019 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Tak się porobiło na FM, że wszyscy się boję kogoś polecić otwartym tekstem, bo zaraz, że reklama itd. Cóż ja zaryzykuję. GHS pompy ciepła firma z Rudy Śląskiej. Tu na forum kilku forumowiczów ma od nich pompy i sobie chwalą. Osobiście kontaktu nie miałem. Zadzwoń, pogadaj, podpytaj... powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 28.10.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2019 Cześć,U mnie montował gość z Rybnika więc nie daleko - szczerze mogę polecić. Wrzuć sobie w wyszukiwarkę Inhydro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polmadent 29.10.2019 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Ok. Dziękuje za info. Jeszcze może producenta- panasonic , lg, samsung....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 29.10.2019 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Szukaj najlepiej z serwisem producenta a nie instalatora. Np LG daikin ariston stibek eltron maja swój serwis. Co nie kupisz będzie działać ale najwięcej zależy od samego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polmadent 29.10.2019 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Rozważam LG, Panasonic, Mitsubishi. Cenowo najlepiej wypada LG. A jak praktycznie i jakościowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 29.10.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Mam lg 12 kw . Jest dość głośna szczególnie przy grzaniu cwu i przy odszranianiu. Mam od kwietnia więc jeszcze nie sprawdzona do końca bo najniższą temperaturę do tej pory miałem tylko minus 5. Cena z montażem około 19 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 29.10.2019 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Mam lg 12 kw . Jest dość głośna szczególnie przy grzaniu cwu i przy odszranianiu. Mam od kwietnia więc jeszcze nie sprawdzona do końca bo najniższą temperaturę do tej pory miałem tylko minus 5. Cena z montażem około 19 tyś Kolego możesz podać co to za pompa i co w zestawie za te 19tys ? bo mnie wyceniają PC 8kw po 31,5 , najtaniej a panasonic od 34 do 43 tys w zależności czy zbiornik cwu nierdzewka czy zwykły i sterowniki online Nie wiem czemu u nas Śląsk Cieszyński takie ceny edit oczywiście pompy powietrzne pompa split + zbiornik cwu 250 l i montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.10.2019 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Powiem tak a czy to musi być koniecznie PC? Obecnie PC to nie jest taki oczywisty wybór bo owszem jest oszczędna ale nie działa za darmo a PV już tak może zamiast centralnego i PC w sumie 30-40 tys może kupic PV+grzejniki elektryczne? i mieć ciepło za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 30.10.2019 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Powiem tak a czy to musi być koniecznie PC? Obecnie PC to nie jest taki oczywisty wybór bo owszem jest oszczędna ale nie działa za darmo a PV już tak może zamiast centralnego i PC w sumie 30-40 tys może kupic PV+grzejniki elektryczne? i mieć ciepło za free Troche przesadziłes z tym za free. Skoro pytajacy szuka pompy o mocy ok 12 kW to jego zapotrzebowanie na ciepło moze oscylowac chociaz to tylko moje przypuszczenia oparte na wynikach obliczen ozc dla innych na poziomie 18000-22000 kWh. Raczej nie propononujesz instalacji PV o mocy ok 20 kW bo i koszt wysoki bo 30% opustu bo moze nie byc gdzie tego zainstalowac. Instalacja 10 kW moze z biedą pokryc w takim przypadku ok 50 % zapotrzebowania na ciepło, gdzie tu grzanie za free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.10.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Kolego możesz podać co to za pompa i co w zestawie za te 19tys ? bo mnie wyceniają PC 8kw po 31,5 , najtaniej a panasonic od 34 do 43 tys w zależności czy zbiornik cwu nierdzewka czy zwykły i sterowniki online Nie wiem czemu u nas Śląsk Cieszyński takie ceny edit oczywiście pompy powietrzne pompa split + zbiornik cwu 250 l i montaż Samsung 8kw na gotowo ( szafą że zbiornikiem z nierdzewki 180l i pełnym osprzętem plus spięciem wszystkiego do kupy) 22 tys zł. Poszukaj u wspomnianych tutaj firmach. Ja do końca nie mogę polecić, bo jestem kilka dni przed montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 30.10.2019 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Ja będę montował na wiosnę bo prace wykończeniowe przeciągają się i w tym roku chyba już nie zdążę , więc PC dopiero później , więc będę zainteresowany opinią po zainstalowaniu ww PC jak się sprawuje i ewentualnie namiary na dostawcę tejże pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 30.10.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Kolego możesz podać co to za pompa i co w zestawie za te 19tys ? bo mnie wyceniają PC 8kw po 31,5 , najtaniej a panasonic od 34 do 43 tys w zależności czy zbiornik cwu nierdzewka czy zwykły i sterowniki online Nie wiem czemu u nas Śląsk Cieszyński takie ceny edit oczywiście pompy powietrzne pompa split + zbiornik cwu 250 l i montaż Pompa lg 12 kw jako wymiana starej w istniejącej już instalacji . Czyli oprócz pompy doszedł tylko czujnik cwu i elektrozawór plus mała przeróbka hydrauliki no i oczywiście montaż tego wszystkiego. Dokonał tego chłodnik zajmujący się zazwyczaj klimatyzatorami i odpukać jak na razie wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keruza 31.10.2019 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Witam ja mogę polecić pompa ciepła nowa Mitsubishi Ecodan monoblok PUHZ-W112VAA-BS UK +sterowanie FTC5 i elektrozawór przełączający CO na CWU w cenie 18900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polmadent 01.11.2019 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Jakbyś mógł podać namiary na firmę -- adres i telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts