Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór agregatu tynkarskiego

Apollo250

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich.

Tak jak w temacie jestem zainteresowany kupnem agregatu do tynków. Oczywiście doświadczenie prawie 10 letnie mam w tym fachu aczkolwiek przez ten cały okres czasu pracowałem na prawie 30 letniej pft G4. Na dzień dzisiejszy chciałbym kupić dla siebie maszynę i problem pojawia się jaką wybrać z racji, że na rynku jest spory wybór. Ogólnie raczej chciałbym pozostać przy pft. I tu pytanie moje zastanawiam się nad trzema egzemplarzami i nie mam pojęcia czym one tak naprawdę się różnią mianowicie chodzi o używana G4 (Cena trochę powala za używkę), g4x Smart tu chodzi już o nowy model cenowo troszkę drożej od tej używanej, i ostatnia g54E.

Proszę pomóżcie coś wybrać chciałbym zmieścić się do 20 tys

Pozdrawiam

Za 10 tys kupisz 20-30 letnią maszynę. Przeglądałem bardzo wiele ogłoszeń i są to maszyny leciwe, nadomiar przemalowane i to wszystko. Znalazłem 1 maszynę zadbana dość młodą za prawie 15 tys. Tylko nie wiem czy jest sens kupowania skoro nowa na gwarancji kosztuje 20 tys. G4x

Tez sprawdziłem parę ofert i G4x mozna znaleźć nówkę w okolicy tych 20 tys., więc na Twoim miejscu bym poszedł w tę stronę. Rzeczywiście, tak jak koledzy wspomnieli, używki kilkunastoletnie chodzą w okolicach 10 tys. Jeżeli masz większy budżet, kombinowałbym w stronę dobrze śmigającej, niedrogiej nówki.