pershing1899op.pl 29.10.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Witam serdecznie. Jak zrobić przepust przez rów melioracyjny? Kupię rurę fi400 9m, na rurę nasypie piachu, następnie zrobię szalunki na murek oporowy oraz zaleje beton na ten piach, który jest na rurze. Czy takie coś zda egzamin? Macie inny pomysł na wykonanie takiego przepustu ? Wszelkie porady są dla mnie cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob27 29.10.2019 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Spokojnie tak zrób tak, dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.10.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Jak nie chcesz tego rozbierać to wystąp o wydanie warunków do zarządcy rowu. Będziesz miał określone długości średnice itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 29.10.2019 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 A czy przed włożeniem rury mam wylać trochę betonu do rowu żeby ta rura pod naciskiem piachu i betonu oraz przez przejeżdżające samochody się nie zapadła? Czy to nie jest konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 29.10.2019 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Już wystapilem. Problem w tym, że się nie określili tylko dostałem oficjalne pismo, że rów ma być drożny i mam o niego dbać. Byłem też na rozmowie i mi powiedziano to samo, więc mam wolne rękę. Jednak chce to wykonać porządnie zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 01.11.2019 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Nie chce zakładać nowego tematu więc pisze tutaj. Jak najlepiej wykonać murek oporowy z dwóch stron przepustu żeby nic się nie osuwało? Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 01.11.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Bardzo enigmatyczny wpis Przydałby się rysunek i przynajmniej krótki opis, chociaż wysokości, szerokości i przekroje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 01.11.2019 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Rów ma głębokość 1.5m szerokość 1.2m. Mam zamiar umieścić rurę w rowie, która będzie miała 8m, następnie zasypać ją piachem A następnie wylać na to beton. Później na ten beton wysypie tłuczeń. Chciałbym zrobić skarpy po dwóch stronach rury, na to geokratę a dziury geokratki zalać betonem. Czy takie coś ma sens i zda egzamin? A może inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 01.11.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 To będzie normalna skarpa, więc nic się nie powinno dziać. Myślałem, że to będą murki oporowe i na tym mostek czy coś w tym stylu, wtedy trzeba by było pokombinować i sensownie zazbroić. Nie wiem, po co ten beton lany w kratki? Jeśli podłoże kiepskie, to lepiej dać sensowny grunt na to i zasiać trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 01.11.2019 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 https://www.technologie-budowlane.com/images/media/Geoweb/stabilizacja.przyczolka.kanalu.geoweb.01.jpg O takie coś mi chodzi. Myślę o betonie, żeby nic się nie osuwało jak będzie jeździł przez przepust ciężki sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 01.11.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 To jednak mostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 02.11.2019 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Zdjęcie ma przedstawiać ta skargę zrobiona z geokraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 02.11.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 To jednak mostek? Co wy macie z tymi mostkami? Normalny przepust w rowie z umocnionym wlotem i wylotem. Umocnienie może być z kostki kamiennej, płyt otworowych zasypanych betonem albo humusem. Jak zasypiesz humusem, to trzeba będzie kosić, bo zarośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts