kaemm 29.10.2019 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Witam Mam proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z rotametrami. Zrobiło się zimno wiec pompa zaczęła chodzić jednak rotametry pokazują przepływ 0 i faktycznie podłoga nie wszędzie grzeje. Jak mogę ustawić rotametry żeby ustawić odpowiedni przepływ czy mogę nimi kręcić czy lepiej czekać na serwis który dojedzie dopiero po świętach. Dodam ze rotametry są odwrotne zamontowane na powrocie ze skala z 0 na dole Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 30.10.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Rotametrami możesz kręcić ale najpierw ściągnij ten plastikowy kapsel to takie zabezpieczenie aby się nie odkręcały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.10.2019 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Może najpierw odpowietrz podłogówkę, może okazać się, że pomimo błędnie zainstalowanych rotametrów instalacja będzie działała prawidłowo i jedynym problemem jest właśnie zapowietrzony układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.10.2019 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Może najpierw odpowietrz podłogówkę, może okazać się, że pomimo błędnie zainstalowanych rotametrów instalacja będzie działała prawidłowo i jedynym problemem jest właśnie zapowietrzony układ. Żeby odpowietrzyć, to najpierw trzeba pokręcić rotametrami, odwrotnie się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaemm 30.10.2019 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Panowie a czy możliwe jest ze pompa obiegowa jest za słaba ? Wniosek nasunął mi się taki ponieważ gdy zakręcam kilka rotametrow to pozostałe ida w górę wiec przepływ się zwiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.10.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Panowie a czy możliwe jest ze pompa obiegowa jest za słaba ? Wniosek nasunął mi się taki ponieważ gdy zakręcam kilka rotametrow to pozostałe ida w górę wiec przepływ się zwiększa To napisz coś więcej.. Ile obwodów, jakie długości, jaką wogóle instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaemm 30.10.2019 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Wiec tak cały dom w podłogówce czyli 180m2 po podłodze, 2 rozdzielacze na parterze i na pietrze. Parter 10 pętli gora 12 pętli. Wszystko grzeje pompa powietrze woda nibe ams 10-12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts