OldDiver 30.10.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Rozpoczął si e sezon grzewczy. Zauważyłem niewielki wyciek oleju pod kotłem. Po zdjęciu osłony kotła (deDietrich) okazało się że wilgotna jest pompa oleju. Jest to pompa Danfoss BFP 41 R3 071N0235. Po dokładniejszym oglądzie okazało się że podczas pracy pompy nieznacznie "poci" zaślepka otworu P (Pressure). Od razu i przyszło do głowy - wymienić uszczelkę. Czy ktoś ma wiedzę czy taka uszczelkę można tam wymienić, jaka to uszczelka i jak to zrobić. Googlowałem za jakimś schematem, częściami do tej pompy ale nic mi nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.10.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Wygląda na to że tam jest duża uszczelka Więcej tutaj z nr części http://www.suntec.fr/wp-content/uploads/2018/03/Manuel-Technique_FR_30-08-17.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 30.10.2019 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Tak ta pompa wygląda. Chodzi o uszczelnienie pod "korkiem" P. Jest to wejście do pomiaru ciśnienia oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 30.10.2019 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Wymień pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 29.11.2019 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 (edytowane) Wymieniłem … korek z uszczelką. Koszt ok. 10 zł. Jest to uszczelka NBR, typ OP. Tylko nigdzie w sieci nie mogę znaleźć normatywnych wymiarów uszczelki. Edytowane 29 Listopada 2019 przez OldDiver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts