wonsz87 01.11.2019 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Witam Panowie, mam problem. W trakcie pracy nagle rozległ się alarm i komunikat - błąd hallotronu, przejdź w tryb awaryjny, po czym kocioł przeszedł w tryb wygaszania. Na ikonce wentylatora miga wykrzyknik. Jak rozwiązać problem? Na forach i YouTube nic nie mogę znaleźć. Wchodziłem w tryb ręczny i uruchamiałem nadmuch-wieje, podajnik-kreci. Czy oba prawidłowo tego nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 01.11.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Prosta sprawa , zablokował ci się ślimak bo znając życie masz za mały kopczyk ale nie o tym , wyłącz pstryczkiem sterownik i załącz pokaże ci się plansza z takim jak by kluczykiem to to naciśnij i wciśnij 5 razy 55555 dostaniesz odpowiedź że czujnik wyłaczony , jak już opanujesz zablokowany ślimak to zrób odwrotnie to samo wył naciśnij kluczyk wbij pięć razy 5 i zostanie znów odblokowany i gotowy do działania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsz87 01.11.2019 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Prosta sprawa , zablokował ci się ślimak bo znając życie masz za mały kopczyk ale nie o tym , wyłącz pstryczkiem sterownik i załącz pokaże ci się plansza z takim jak by kluczykiem to to naciśnij i wciśnij 5 razy 55555 dostaniesz odpowiedź że czujnik wyłaczony , jak już opanujesz zablokowany ślimak to zrób odwrotnie to samo wył naciśnij kluczyk wbij pięć razy 5 i zostanie znów odblokowany i gotowy do działania . Dzięki za odpowiedź kolego ale co oznacza "jak już opanujesz zablokowany ślimak"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsz87 01.11.2019 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Prosta sprawa , zablokował ci się ślimak bo znając życie masz za mały kopczyk ale nie o tym , wyłącz pstryczkiem sterownik i załącz pokaże ci się plansza z takim jak by kluczykiem to to naciśnij i wciśnij 5 razy 55555 dostaniesz odpowiedź że czujnik wyłaczony , jak już opanujesz zablokowany ślimak to zrób odwrotnie to samo wył naciśnij kluczyk wbij pięć razy 5 i zostanie znów odblokowany i gotowy do działania . Nie mogę zresetować sterownika a w przypadku próby wejścia w menu pod kodem mam miejsce na cztery cyfry. Załączam zdjęcia z problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsz87 01.11.2019 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 https://zapodaj.net/b37b4f31435f2.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/c5c2877f5ea00.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 01.11.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Trochę się rozpędziłem bo skoro Zębiec to sądziłem że sterownik elster a ty masz tech-a i jego nie znam ale sprawdź czy masz ślimak na chodzi bo podobny błąd u mnie w sterowniku elster wyskakuje jak z jakiegoś powodu zablokuje ślimak ,czasem kamień czasem jakaś śruba lub za mały kopczyk na retorcie i żar schodzi za nisko blokując ślimak a jak ślimak zablokowany to wyskakuje błąd czujnika ślimaka , ale że ty masz inny sterownik to nie będę mieszał ci w głowie .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsz87 02.11.2019 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Trochę się rozpędziłem bo skoro Zębiec to sądziłem że sterownik elster a ty masz tech-a i jego nie znam ale sprawdź czy masz ślimak na chodzi bo podobny błąd u mnie w sterowniku elster wyskakuje jak z jakiegoś powodu zablokuje ślimak ,czasem kamień czasem jakaś śruba lub za mały kopczyk na retorcie i żar schodzi za nisko blokując ślimak a jak ślimak zablokowany to wyskakuje błąd czujnika ślimaka , ale że ty masz inny sterownik to nie będę mieszał ci w głowie .pzdr Ok, dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts