Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garazowa - co wybrac?

Recommended Posts

Witam Forumowiczow

stoje przed problemem zamkniecia garazu. Nie bardzi wiem na jaka brame sie zdecydowac. Jedni zachwalaja segmentowe inni uchylne. Chcialbym w tym garazu miec mozliwosc dlubania przy aucie nawet zima, tym bardziej ze jest on w budynku. Prosze o jakies opinie.

pozdrawiam. Pawek.

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poczytalem troche Archiwum. Z tego co zauwazylem to bramy Wisniowskiego sa OK. Jesli chodzi o miejsce to zaden problem, garaz ma 15m dlugosci, ale szerokosci jakies 3m. Problem w tym ze z jednej strony mam slupek a z drugiej tylko prosta sciane. I stad wlasnie moj problem. Podobno nie da zamontowac sie bramy bez slupka. Kazdy mowi co innego. Skolowany jestem maxymalnie.

pzdr.

też z żoną szukaliśmy bramy garażowej, uchylna odpadała na przedbiegach, nie podobał nam się taki rodzaj bramy, po drugie w garażu planuję powiesić jakiś grzejnik, a brama uchylną zaszczelna nie jest, więc nastawiliśmy się raczej na segmentową, ale ceny bram segmentowych, do tego jeszcze cena napędu, wiec wychodziło drogo, w końcu wzieliśmy drzwi garażowe drewniane z tej samej firmy co drzwi wejściowe, problem z dobraniem koloru odpadł, wzór drzwi wejściowych i drewnianych będzie podobny,no i cena jeszcze przystepna, co prawda napędu do tego nie zamontujemy, ale nam takie rozwiązanie odpowiada :)