bassior 01.11.2019 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Witam, mam taki problem: niestety nie puściłem kabla łączącego 2 pompy CO (jedna pompa na parterze, druga na poddaszu). Poszukuję rozwiązania jak dać sygnał pompie na poddaszu aby się uruchomiła gdy załącza sie pompa na parterze. Pewnie da się jakoś radiowo bądź przez WIFI - jestem laikiem i trudno mi coś wymyśleć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.11.2019 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Używam takich https://allegro.pl/oferta/gniazdko-zdalnie-sterowane-timer-wifi-android-ios-8609148658 do załączania grzałek do CWU latem , apka ma możliwość ustawienia zakresów czasowych pracy oraz możliwość niezależnego on/off od harmonogramu . Ustawienie harmonogramu jest troszkę czasochłonne . Mam też gniazdko innej firmy , które łatwiej się ustawia , ale czasem gubi sieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 02.11.2019 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 mam takie gniazdka - ale bardziej chodziło mi o jakiś bajer który w momencie podania prądu przez PC do pompki CO na parterze da sygnał aby się natychmiast uruchomiła pompa CO na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.11.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Dlaczego nie dałeś jednej pompy (mam u siebie parter i poddasze na jednej i to działa) ? Dlaczego nie zrobiłeś pomp obok siebie ? Może popytaj tutaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum282.html jest tam pełno elektryków magików . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 03.11.2019 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Poszkaj sobie coś takiego jak przekaźnik wifi 230v , jest kilka gotowych rozwiązań.Taniej, jak się czujesz na siłach można coś samemu poskładać, tu szukaj ESP36 i jego wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts