Nervil18 02.11.2019 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 (edytowane) Witam Opisze mój problem:muszę postawić kilka ścianek działowych z karton gipsu na podłodze na której jest położony gres szkliwiony.Z racji tego że nie mogę w tej podłodze wiercić i zamontować profilu podłogowego tradycyjnie na kołki szybkiego montażu to wpadłem na pomysł że przykleję ten profil do podłogi za pomocą KLEJU MONTAŻOWEGO DEN BRAVEN MAMU (lub klejem innych znanych producentów typu silka . soudal itp.). Z tego co wyczytałem i obejrzałem w internecie ten klej raczej spełni swoje zadanie i będzie mocno trzymał ten profil. Czy ktoś może testował już ten sposób ? Kolejne pytanie jest takie , czy jeżeli zajdzie potrzeba żeby taką ściankę zdemontować to będzie szansa żeby w jakiś sposób oderwać ten profil od gresu ? Oczywiście byłoby dobrze gdybym jeszcze później w miarę doczyścił ten gres z kleju. Edytowane 2 Listopada 2019 przez Nervil18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.11.2019 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Ja bym najpierw przykleił do kawałka płytki kawałek profilu i usunął, by wiedzieć czy będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nervil18 02.11.2019 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 W sumie masz kolego racje jeżeli do poniedziałku nie znajdzie się ktoś kto już coś takiego robił to będę musiał to przetestować najpierw w taki sposób jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.11.2019 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Robilem kiedyś coś podobnego, na kleju do płytek przykleiłem na podłodze rząd cegieł, do tego kotwiłem profil od g-k, ściana stoi 4 lub 5 lat nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 02.11.2019 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Możesz przykleić paski ytonga i do tego kręcić profil, ale sposób z fixem jest prostszy, mniej czasochłonny i tańszy. A trzyma jak złoto cenę. Tylko jeśli jesteś przekonany, że ścianką będzie demontowana, to radzę z tym klejem nie przesadzać. Usunięcie wszelkiego rodzaju polymaxów, 7teców itp. jest prawdziwym wyzwaniem Na szczęście wystarczy nałożyć punktowo i bądź pewny, że połączenia nie zerwiesz. Jak wpadniesz na ściankę to prędzej płytę zlamiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nervil18 03.11.2019 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 wczoraj udało mi się zakupić mamuta i zrobiłem mały teścik, dzisiaj profil aluminiowy jest nie do ruszenia A jeżeli chodzi o czyszczenie gresu to ktoś ma jakiś pomysł czym to będzie można zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 03.11.2019 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Nadmiar musisz odciąć mechanicznie, a pozostałość próbuj acetonem lub czymś podobnym. Klej bezbarwny robi "mniej" szkód w razie W. Użyj transparenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts