Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ścianki z K-G i KLEJ MONTAŻOWY DEN BRAVEN MAMUT

Recommended Posts

Witam

Opisze mój problem:

muszę postawić kilka ścianek działowych z karton gipsu na podłodze na której jest położony gres szkliwiony.

Z racji tego że nie mogę w tej podłodze wiercić i zamontować profilu podłogowego tradycyjnie na kołki szybkiego montażu to wpadłem na pomysł że przykleję ten profil do podłogi za pomocą KLEJU MONTAŻOWEGO DEN BRAVEN MAMU (lub klejem innych znanych producentów typu silka . soudal itp.). Z tego co wyczytałem i obejrzałem w internecie ten klej raczej spełni swoje zadanie i będzie mocno trzymał ten profil. Czy ktoś może testował już ten sposób ?

Kolejne pytanie jest takie , czy jeżeli zajdzie potrzeba żeby taką ściankę zdemontować to będzie szansa żeby w jakiś sposób oderwać ten profil od gresu ?

Oczywiście byłoby dobrze gdybym jeszcze później w miarę doczyścił ten gres z kleju.

Edytowane przez Nervil18

Możesz przykleić paski ytonga i do tego kręcić profil, ale sposób z fixem jest prostszy, mniej czasochłonny i tańszy. A trzyma jak złoto cenę. Tylko jeśli jesteś przekonany, że ścianką będzie demontowana, to radzę z tym klejem nie przesadzać. Usunięcie wszelkiego rodzaju polymaxów, 7teców itp. jest prawdziwym wyzwaniem :D

Na szczęście wystarczy nałożyć punktowo i bądź pewny, że połączenia nie zerwiesz. Jak wpadniesz na ściankę to prędzej płytę zlamiesz :D