bies20 02.11.2019 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Cześć wszystkim.Mam pytanie odnośnie montażu okien w nowo powstającym domu. Ościeża są tak wykonane aby zamontować pod nadprożem kasety rolet zewnętrznych a więc nadproża są cofnięte od lica murów aby tam zmieścić rolety. Zdecydowałem się jednak ich nie montować (rolet).Jak się teraz więc przedstawia sprawa montażu okien, chodzi mi tu głównie o problem użycia dybli do części górnej ościeżnicy. Dom z pustaka ceramicznego.Pozdro Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2019 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie montażu okien w nowo powstającym domu. Ościeża są tak wykonane aby zamontować pod nadprożem kasety rolet zewnętrznych a więc nadproża są cofnięte od lica murów aby tam zmieścić rolety. Zdecydowałem się jednak ich nie montować (rolet).Jak się teraz więc przedstawia sprawa montażu okien, chodzi mi tu głównie o problem użycia dybli do części górnej ościeżnicy. Dom z pustaka ceramicznego. Pozdro Wojtek Zapytałeś na podforum firmy Oknoplast, także nie zaglądają tu inni fachowcy pozostawiając pole ekspertom tytularnym. Na wszelki wypadek (bo pewnie już problem jest rozwiązany): - w przypadku cofniętego nadproża pozostaje zastosować kotwy okienne zamiast dybli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts