agniesia 01.11.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Jestem w kropce. Inaczej nie zawracalabym Wam glowy taka g... sprawa.Od sobotniego popoludnia mam rozwolnienie. Kilka razy wzielam wiegiel medyczny. Pomoglo tzn juz nie biegam co kwadrans do wucetu, teraz biegam co 2 godziny w noc i w dzien. Poradzcie prosze co by tu mozna jeszcze zazyc, bo juz mnie pupa boli a lekarz dopiero od jutra. ---------------4.11.2004 Pisze tutaj zeby bylo widoczne:- gdy nie pomaga wegiel pomoze loperamid (cudowny lek)- pozniej na uspokojenie zoladka smekta- na podratowanie zdrowia Gastrolit- balam sie pic cole - babelki- czekolada dobra, ale niestety nie na kilkudniowe rozwolnienieBardzo Wam dziekuje. Przezylam (pierwszy raz w zyciu cos takiego przeszlam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 01.11.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 dobra jest czekolada, im bardziej "prawdziwa" tym lepsza (czyli lepiej deserowa gorzka czekolade niz mleczna)... i duzo pij, bo sie odwodnisz, a jutro koniecznie do lekarza! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 01.11.2004 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Witaj, wiem co przeżywasz bo mi sie to przytrafiło akurat w ubiegłą Wigilię. Kup w aptece tabletki o nazwie Loperamid (powinnaś dostać bez recepty, jakby co to powiedz że konsultowałaś sie telefonicznie z lekarzem) weź dwie a później po 1 pokażdym luźnym stolcu. Reczę ze pomoże. Gdybyś miała znajomą pielegniarke poproś o kropówkę, jeżeli nie to kup Gastrolit, wstrętne ale pomoze Ci w uzupełnieniu elektrolitów. Trzymaj się .Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 01.11.2004 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Dziekuje. Wzielam pare kostek czekolady - chyba chodzi o to, ze ma wlasciwosci 'zatwardzajace'... Znalazlam ten loperamidum hydrochloricum wzielam 2 tabletki. Dziekuje, ze tu zagladacie, bo juz normalnie sie zalamalam (przy takim opisie na str jakiegos lekarza internetowego zalecaja udanie sie do szpitala zakaznego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 02.11.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Proponuję Coca-Colę Wbrew pozorom reguluje różne zaburzenia żołądkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 02.11.2004 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Bardzo dziekuje za pomoc. Pomogl loperamid (Imodium). Noc przespalam calutka Poszlam raniutko sie skonsultowac, pani dr powiedziala, ze jak pomogl loperamid to ona juz nic nie ma do roboty, ale.... No wlasnie nie wiem po czym to bylo, pierwszy raz w zyciu przytrafilo mi sie cos takiego. Czy mozliwe, ze to zatrucie paracetamolem - bolala mnie glowa i wzielam 2 tabletki (no ale glowa boli mnie czesto a nigdy nie bylo takich konsekwencji)? Poza tymi tabletkami moj maz jadl wszystko to co ja i nic szczegolnego nie poczul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 02.11.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 A może to uczulenie na męża? Zdrowia życzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.11.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Jeżeli to od jedzonka to polecam jednodniową dietę piwną.Pierwowzory od południowych sąsiadów, ale bardziej pomagają na całowanie muszelki, a nie pozycję kuczną.Przetestowane na osobniku z delikatnym żoładkiem, w pełni skuteczna (poza objawami ogólnego osłabienia po trafionym filecie bodajże z morszczuka na dzień przed sylwestrem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 02.11.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 może dopadła cię ta cholerna "grypa jelitowa" to sie podobnie objawia przez 2-3 dni latanie. Co zjesz to przelatuje przez ciebie. Fatalne. To wstrętny wirus, bardzo zaraźliwe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 02.11.2004 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Ola - a czy to mozliwe, ze grypa jelitowa wystepuje bez goraczki i objawow przeziebienia? Znowu mnie dopadlo, biore loperamid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 03.11.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 agniesiu Chyba bez goraczki. Ja nigdy tego nie miałam, ale dużo moich znajowych dopadła. Podobno ten wirus nie łapie wszystkich. To tak jak z opryszczką. Moja koleżanka musiała nosić pampersa by już nie wyrabiała. Na to nie ma leku. Czasami pomaga smekta. To musi przejść. Trzymaj sie i dużo pij aby się nie odwodnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ja proponuję jeszcze zrobić badania na SS i retro wirus.A z leków to loperamid lub diphrgan, smecta oraz gastrolit.Czasami pomaga coca - cola, można spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 03.11.2004 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 No wlasnie w przychodni odmowili mi bezplatnych badan. Napisz Aga co to ten SS - salmonelloza? Nie dosc, ze czlowiek prywatnie placi za dentyste, ginekologa, konsultacje u specjalistow to jeszcze sam musi wiedziec na co sie badac. To tak jak z budowaniem domu, jak masz zamiar budowac czy chorowac to najpierw zrob doktorat.Popijam smekte, ale mam odruch wymiotny po tym pyle. Czy gastrolit moge pic, bez wzgledu na to ze biore loperamid lub smekte? Czy poczekac az bedzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2004 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 AgniesiaTo raczej ta grypa.Różnie się ją przechodzi.Mi się właśnie skończyła po tygodniu męczarni - ból głowy, dreszcze w nocy, ale bez gorączki, nudności, dzień biegunki.Ale w tym samym czsie piętro nizej moją kochaną sąsiadke w ciazy i jej maluchy też dopadło i każdy choruje inaczej.Smekta pomaga, chociaż jest niedobra, ale może rozpuścisz ją w większej ilości mięty zamiast wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 04.11.2004 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 NB 1970 wyszukuj prosze nadal moje posty i odpowiadaj, odpowiadaj...W życiu nie widziałam, żeby ktoś dorosły i "dojrzały" tak się kompromitował na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.11.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Aga SS to salmonelloza, jeśli chodzi o badania to juz teraz tak jest że w służbie zdrowia oszczędza się na wszystkim To może być grypa ale nawet jeśli tak nigdy nie zaszkodzi zrobić badań , u mnie mamy taki standart jak dzieci mają biegunkę trwającą dłużej niż trzy dni robimy te badania. Gastrolit możesz pić niezależnie od tego jakie leki bierzesz, jest to doystny środek uzupełniający elektrolity. A coca- cola nie pomaga? Życzę szybkiego pwortu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 04.11.2004 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Dziekuje wszystkim za porady. Okazalo sie, ze to jednak grypa zoladkowa czy jelitowa - mialam te dreszcze, ale bez goraczki i to wydawalo mi sie dziwne. Poszlam prywatnie sie skonsultowac (portfel lzejszy ). Powiedzial, ze jak przyszlabym we wtorek to jeszcze by mi cos zapisal (wtedy bylam u panstwowego i nic nie zauwazyl), a teraz to mnie nie bedzie trul, bo sie dobrze sama lecze No i powiedzialam mu, ze nie sama, ze brac budujaca mnie wspiera. Jak uslyszal, ze to Sz. Forumowicze Muratora to sie usmial (i zazartowal, ze interes niedlugo zwinie). Jeszcze raz dziekuje. Cudownie ozdrowiala Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.11.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Aga to wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Agniesia No to mamy obie zaliczone Chyba to trzeba uczcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts