Marcins1981 03.11.2019 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Mam problem. Mieszkanie KOMPLETNY BRAK WENTYLACJI. ZERO KOMINÓW. Kamienica 100 lat. Tylko 2 dziury w ścianie na wylot na zewnątrz. To są zwykle dziury, Jedna dziura w ubikacji jest kratką która wychodzi na wiatrołap. Druga dziura w kuchni średnica 16 cm. Pod nią będzie okap. I może w te dziurę rekuperator włożę bo mam już kupiony Prana 150. Okna PCV. Mega szczelne bez nawiewinikow. W całym domu nie mam drzwi między pomieszczeniami tylko w łazience są i mają kratkę na dole. W kuchni dodatkowo jeszcze jedna otwarta przestrzeń wychodząca na salon taki kwadrat 1x1metra. W lato jak okna mam uchylone non stop to problemu nie ma. Natomiast wystarczy zamknąć okna i czuć po jednym dniu że całe mieszkanie "nie oddycha". Co mam zrobić żeby jakoś wdrożyć wentylację w tym mieszkaniu. Edytowane 3 Listopada 2019 przez Marcins1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.11.2019 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Które piętro? co nad tobą? gdzie są ściany zewnętrzne mieszkania? I umieść fotki na muratorze a nie na obcych serwerach jeszcze nie podlinkowanych! bo komu się chce szukać w sieci to co masz na myśli? a jak to są jakieś zawirusowane skróty? Zobacz jakie to proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcins1981 03.11.2019 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Wysoki parter. Ściany zewnętrzne widać na schemacie. Nade mną sąsiad taki sam układ mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.11.2019 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Wydaje się, że jak uruchomisz Pranę 150 to problem zniknie, przewidziana jest do mieszkania o ok 60 m2 więc w Twoim sprawdzi się znakomicie. Natomiast w łazience może okazać się konieczność montażu termostatycznego nawietrzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts