techen 03.11.2019 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Witam Mam szparę pomiędzy łazienką i przedpokojem/aneksem - tak jak na zdjęciach. Szeroka - z lewej 7mm, z prawej 5mm, głęboka ok 10-13mm (zostawione na ew. listwę). W związku z tym mam pytanie do szanownych forumowiczów - czym to najlepiej zatkać? Jest delikatna różnica poziomów pomiędzy pomieszczeniami - łazienka jest wyżej ~2-3mm. Do głowy przychodzi mi: 1. fuga (mam jeszcze kolor do dwóch podłóg) - szparę uzupełnić klejem do płytek i górną część szpary wypełnić fugą (nie wypełniałbym całości bo mam przeczucie że fuga popęka) - nie wiem czy zafugowanie nie będzie za mdłe bo wg mnie na większych szparach fugi nie wyglądają imponującą 2. silikon (mam w kolorze fugi podłogi łazienkowej) - to rozwiązanie mi najbardziej pasuje, tylko nie wiem czy wydepcze się gdy będzie się przechodzić - jesli silikon, to czy pchać po całości w szparę czy tylko z wierzchu a dól szpary uzupełnić klejem do płytek? 3. listwa maskująca Co sądzicie na ten temat? Które rozwiązanie byłoby najpraktyczniejsze i najbardziej estetyczne? Z góry dziękuje za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 03.11.2019 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 A może tak :Wąski pasek korka wepchnąć , ale kolor trzeba by sprawdzić by pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts