piotrek8888 03.11.2019 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Witam, Czy może ktoś doradzić, czy można wyczyścić palnik pieca kondensacyjnego jakąś chemią (piec beretta)?Piec słabiej grzeje i przez to coraz dłużej pracuje żeby nagrzać wodę co oczywiście przekłada sie na ekonomie. A nie wiem jak to będzie jeszcze w tym roku przy niższych temperaturach.Sam oczywiście tego na pewno nie zrobię ale chciałem sie wcześniej zorientować, czy jest ewentualnie jakieś wyjście poza jego ewentualną wymianą. Palnik standardowo przeczyszczony przez serwisanta tylko sprężonym powietrzem, ale wydaje mi sie ze to jednak chyba za mało. Dziękuje z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.11.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Czy może ktoś doradzić, czy można wyczyścić palnik pieca kondensacyjnego jakąś chemią (piec beretta)? Piec słabiej grzeje i przez to coraz dłużej pracuje żeby nagrzać wodę co oczywiście przekłada sie na ekonomie. A nie wiem jak to będzie jeszcze w tym roku przy niższych temperaturach. Sam oczywiście tego na pewno nie zrobię ale chciałem sie wcześniej zorientować, czy jest ewentualnie jakieś wyjście poza jego ewentualną wymianą. Palnik standardowo przeczyszczony przez serwisanta tylko sprężonym powietrzem, ale wydaje mi sie ze to jednak chyba za mało. Słabo grzeje wodę do co czy do cwu? Serwisant wiedział o takiej przypadłości i tylko wyczyścił palnik? Jeżeli wiedział i nic nie potrafił zrobić, nie dał wskazówek to trzeba zmienić serwisanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek8888 03.11.2019 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Z grzaniem wody w boilerze raczej nie ma problemu, ale to raczej kwestia dużo mniejszej ilości wody w porównaniu do starej instalacji grzewczej.Oczywiście chodziło mi o grzanie wody w instalacji na grzejniki jeśli źle sie wyraziłem to przepraszam. Serwisant wszystko wyczyścił wyregulował itd ale z tego co widzę to brakuje mu mocy żeby w miarę szybko nagrzać wodę nawet do 50 stopni. Zastanawiam sie jedynie, czy palnik da sie jakoś wyczyścić jakąś chemia, czy wchodzi w grę tylko wymiana. Palnik wydaje sie raczej dość delikatny może dlatego sie tak zasyfił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.11.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Nie masz w tej starej instalacji dużo wody w obiegu i dlatego tak długo się nagrzewa ta woda ?Jakiej mocy na c.o. jest kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts