dodi 03.11.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Witam, Mam pytanie , może ktoś stal przed podobnym dylematem. Mam zainstalowany kocioł Saunier Duval Niedźwiedź z zasobnikiem , ma już trochę lat bo jest 2006 ale narazie działa choć zastanawiam się nad wymianą na kondensacyjny jeśli oszczędności byłyby znaczne . Czy warto zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.11.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Nie wiem jaką masz praktyczną sprawność tego kotła na c.o. więc pozostaje gdybanie że nie będzie więcej oszczędności na co.o. niż 10%.Na c.w.u. może kilka % lub nie być prawie żadnych.Może nowy kocioł tez będzie pracował na c.w.u. w trybie kondensacyjnym to może być trochę % więcej zysków.Ale to jest moje zdanie na podstawie podobnego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts