Michał_B. 02.11.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Cypek, Nie wierz im, u nas w gminie kanalizacja miała byc robiona w tym roku (czekali tylko na dotacje z Unii), przetarg już był rozstrzygniety a roboty miały zacząć sie w maju tego roku.Jak wiesz mamy listopad i nadal nic.Za przyłączenie do kanalizacji trzeba też zapłacić (u nas jest to koszt 3000 zł).Niestety warunki w naszej gminie mówią że szambo szczelne mogę posiadać tylko do momentu wybudowania kanalizacji więc od razu wiem że i tak będę im musiała zapłacić te 3000 zł Ja na Twoim miejscu nie czekałaby na nich tylko zamontowała własny zbiornik. Oczywiście trzeba wybierać , u nas jest to koszt 100-150 zł za przyjazd (5000 l szambiarka) Jako że jesteśmy sąsiadami (też Ursus tyle że rejon ul.Piastowskiej) sytuacja z kanalizacją jest taka sama, czyli nic się nie dzieje chociaż mieli ruszyć z budową na początku września. Na wiosne chciałbym się przeprowadzić bo przez zime będe też wynajmował i zależy mi na czasie ale chyba jednak najbezpieczniej będzie zrobić szambo (będe szukał jak najtańszego) bo na urząt to będe tak czekał jak czekałem na droge, tylko 8 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 02.11.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Michale, Ja jestem obecną sąsiadką. Budowę mam koło Magdalenki (gm.Lesznowola) pzdr a i tak nie ma co na nich liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 02.11.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 A może rozważ chwilowy powrót do korzeni (aby do maja 2005) - czyli jak drzewiej bywało... A i tak już nie trzeba za liściem łopianu się rozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.11.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 By móc legalnie zamieszkać w nowym domu Cypek winien dokonac odbioru budynku. PINB nie dokona odbioru jeśli nie będzie wykonana instalacja odprowadzania ścieków. Cypek - a jak ta sprawa jest rozwiązana w projekcie budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 02.11.2004 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 By móc legalnie zamieszkać w nowym domu Cypek winien dokonac odbioru budynku. PINB nie dokona odbioru jeśli nie będzie wykonana instalacja odprowadzania ścieków. Cypek - a jak ta sprawa jest rozwiązana w projekcie budynku? W planie zagospodarowania i w dokumentacji mam kanalizę. Załatwili mnie bez mydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 02.11.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Gdyby wszystko w tym kraju było legalne to... Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 02.11.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 WitamPewnym rozwiązaniem jest zastosowanie zbiornika stalowego. Zbiornik ten można wymontować po tych kilku miesiącach ( co prawda to tez trochę kosztuje, ale napewno można go sprzedać i odzyskać część pieniędzy). Mam zamontowany taki zbiornik i myślę, że tak najprawdopodobniej zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 03.11.2004 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Czy Ty aby masz na piśmie że kanalizacja będzie, i ile procent kary Ci zapłacą za spóźnienie... A ile płacisz za wynajem... Rób cokolwiek, szambo, POŚ, korzenie byle zamieszkać. Ludzie w tym kraju już mieli obiecane - wpłacali na zawinkulowane książeczki mieszkaniowe, wplacali przedpłaty na samochody, płacili pierwsze raty u deweloperów... nie chcę być złym prorokiem, ale nie wierz za bardzo w obietnice... A niby skąd gmina weźmie te pieniądze na budowę... że już w 2005 będzie kanaliza (i place zabaw, przedszkola, domy dla samotnych emerytów, wyposażone szpitale, szkoły, biblioteki..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 14.10.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 witam, mam ten sam problem co autor wątku. Kanaliza miała być rok temu, na razie nic się nie dzieje, w gminie przyciśnięci mówią o terminie 2008/2009.Tak więc muszę już kupić szambo, bo najpóźniej na wiosnę muszę się wprowadzić. Jakie rodzaj szamba wybrać żeby później najłatwiej podłączyć się do kanalizy?1 komorowe wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 15.10.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Nie ma znaczenia i tak nie pozwolą Ci się podłączyć przez Twoje obsadzone szambo (takie bzdurne przepisy)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 15.10.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Nie ma znaczenia i tak nie pozwolą Ci się podłączyć przez Twoje obsadzone szambo (takie bzdurne przepisy) pzdr dzięki. Czyli muszę później robić obejście? ktoś kiedyś pisał że trzeba to szambo wykorzystać jako osadnik ps. czy odbioru budynku jest potrzebna faktura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 wykorzystaj sobie stare szambo jako zbiornik na deszczówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suchybasia 17.12.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 ja posiadam oczyszczalnie koszt 13000 ponieważ grunt jest dobry , a jeżeli jest glina to doradzał bym tymczasowy zbiornik i poczekac na kanalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts