penaxim797 05.11.2019 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Mam piec z wyjściem na "kaloryfery" i na "ciepłą wodę". Problem jest taki że w kotłowni mam tylko dwie rury i baniak w innym pomieszczeniu i wszystko jest razem podłączone. Obecnie ktoś zamontował tak że na wyjściu na "kaloryfery" jest wszystko podpięte. Zaraz a piecem jest mieszacz sterowany z pieca, który jest sterowany przez termostat, gdzie każdy kaloryfer ma termozawory XDTeraz żeby nagrzać wodę trzeba mieszacz ręcznie otworzyć. Mam pytanie lepiej podłączyć tą "instalacje" do wyjścia na "kaloryfery" czy na wyjście do "ciepłej wody"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.11.2019 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Jeśli wyjścia z kotła są tej samej średnicy to dowolnie, jeśli nie to pod większe. Skoro masz termostaty na grzejnikach to na mieszaczu ustaw temperaturę którą chcesz mieć w bojlerze i na zasilaniu grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 08.11.2019 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Mam piec z wyjściem na "kaloryfery" i na "ciepłą wodę". Problem jest taki że w kotłowni mam tylko dwie rury i baniak w innym pomieszczeniu i wszystko jest razem podłączone. Obecnie ktoś zamontował tak że na wyjściu na "kaloryfery" jest wszystko podpięte. Zaraz a piecem jest mieszacz sterowany z pieca, który jest sterowany przez termostat, gdzie każdy kaloryfer ma termozawory XD Teraz żeby nagrzać wodę trzeba mieszacz ręcznie otworzyć. Mam pytanie lepiej podłączyć tą "instalacje" do wyjścia na "kaloryfery" czy na wyjście do "ciepłej wody"? To Ty chyba masz piec 2-funkcyjny. Podaj typ pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts