Stasiu 05.11.2019 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Witam , zamierzam postawić ,domek na zgłoszenie 500 x 700 w Bieruniu Starym , podłoże to jakieś 20 cm ziemi i reszta to piasek (nic tam nie chce rosnąć , a podlewać można w nieskończoność i wiecznie sucho nawet po kilkugodzinnej ulewie) Teraz pytanie jak głęboki zrobić fundament dla domku parterowego z pustaka max wys 2,7 m , z dachem jednospadowym z blachodachówki , czy taka ława musi być zaizolowana czy wystarczy tylko wykop wrzucić zbrojenie i zalać to betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 06.11.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Szkody górnicze bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 06.11.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Mój znajomy budował w Bieruniu to miał bardzo duże wymagania odnośnie szkód górniczych więc najsensowniej było by zrobić płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 06.11.2019 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 nie wiem właśnie co zrobić , mój wujek (dom obok mojej działki) ma garaż 500 x 600 od 15 lat zalał dziurę 40 cm x 40 cm betonem z betoniarki bez zbrojenia , na tą chwilę nic się z tym garażem nie dzieje , więc myślę żeby nie wydać na ten domek za dużo niepotrzebnie na funadment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.11.2019 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 A ja Ci polecę, zrób zgodnie z projektem. Tak wiem to bud na zgłoszenie, nie znaczy bez projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 07.11.2019 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 projektu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna_Tomaszewska 13.11.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Moim zdaniem najsensowniej było by zrobić płyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 06.12.2019 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2019 A po co marnować przestrzeń na pustaki, zrób szkielet drewniany. Możesz to nawet na bloczkach na ziemi postawić jak zrobisz podłogę szkieletową. Chociaż jak już kiedyś pisałem, jakbym jeszcze raz budował to bym zrobił płytę fundamentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts