jajmar 07.11.2019 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Ciekaw jestem co tez KB mogł by mi poradzic. Przeciez na temat termoizolacji, instalacji grzewczej i zródła ciepła, nie wspomne o automatyce sterujacej i regulacji temperatury ma zwykle mierne zeby nie powiedziec praktycznie zadne. W sprawie termo to akurat powinien coś wiedzieć. Myślę że znasz odpowiedź na zaczepkę. Trzeba brać branżystę lub samemu się douczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.11.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 W sprawie termo to akurat powinien coś wiedzieć. Myślę że znasz odpowiedź na zaczepkę. Trzeba brać branżystę lub samemu się douczyć. Akurat zwykle wie mało a czasem w ogole. Rozmawiałem kiedys na budowie z KB który pierwszy raz zobaczył jak sie wykonuje instalację WM, wiem ze przed przyjazdem intensywnie sie doszkalał w temacie WM i rekuperacji zeby nie wyjsc na calkowitego dyletanta, ale na plus było to ze gdy zaproponowałem rezygnacje z 3 kominów bez problemu sie zgodził. Zwykle jest tak ze ani architektowi ani tym bardziej KB nie zalezy aby inwestor płacił jak najmniej za obrzewanie i cwu i bardzo dobrze jest gdy nie probuja na siłe doradzac w tym wzgledzie, bo takie dorady przynisza wiecej szkody niz pozytku dla inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts