hubbed 06.11.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 WitamNa wstępie chciałbym z góry podziękować za każdą odpowiedź. Mój problem tkwi w nowo dołożnym grzejniku.Posiadam instalację c.o otwarta z piecem na paliwo stałe (węgiel) instalacja z pompą obiegową. Jakiś czas temu rozpocząłem remont klatki schodowej na której znajdował sie grzejnik żeliwny. Ów grzejnik został zdemontowany gdzie w rury zasilania i powrotu podłączyłem trojak i rozszedłem się rurami pex 16 . Jeden z nowych grzejników powędrował na inna ścianę (grzejnik dekoracyjny) natomiast drugi prawie piętro niżej( aluminiowy typu KFA). Górny grzeje bardzo dobrze natomiast dolny wcale. Myślałem że może zawór się zaciął ale po odkreceniu zaworów bez grzejnika i odczekaniu paru sekund zarówno na powrocie jak i na zasilaniu leci ciepła woda. Dodam że grzejnik jest troszku niżej niż powrót w piecu. Próbowałem na 3 biegu pompy ale bez skutku. Czy popełniłem błąd w zbyt dużym zmniejszeniu rury czy co.W przyszłość całą instalacja będzie zmieniana na pex z rozdzielaczem na podlogowke i piecem na pellet.Jeszcze raz z góry dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubbed 07.11.2019 04:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Dobre :)ale teraz tak serio co można zrobić by grzejnik działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 07.11.2019 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 pokręcone rury ogrzewania i odpływu przy zmianie miejsca kaloryfera, nam ta zagadka w wiatrołapie zajęła 4 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts