kulibob 15.11.2019 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) za 1500 możesz sobie kredą po asfalcie pomalować zakładam jak zbierasz znicze to kredytu nie masz te 400-600 zł opłat miesięcznie musisz mieć nie mówie o zimie więc za 900 zł przeżyć 4 osobowej rodzinie - tak bułki, margaryna i wyrób seropodobny i tak 30 dni to się zgodzę Całkowity koszt utrzymania domu to ok 550zł/mc (prąd woda, CO,CWU,podatki śmieci,ochrona,ubezpieczenie, sól i filtry). Córka zajęcia dodatkowe ok 400zł Transport ok 150-200 (paliwo,przegląd, ubezpieczenie) (jeden samochód małe roczne przebiegi LPG żarcie 400-500zł (sporo sam produkuje, przetwarzam i magazynuje ). Przy minimum egzystencjalnym sporo idzie obciąć Edytowane 15 Listopada 2019 przez kulibob 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.11.2019 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Kino, kawiarnia, solarium, siłownia, samochód, wczasy, ciuchy, catering i co tam jeszcze. Może coś pominąłem to przepraszam Albo tak i kredyt. Albo mamusia cieżka praca i poswięcenie i a potem sporo łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter08 15.11.2019 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Całkowity koszt utrzymania domu to ok 550zł/mc (prąd woda, CO,CWU,podatki śmieci,ochrona,ubezpieczenie, sól i filtry). Córka zajęcia dodatkowe ok 400zł Transport ok 150-200 (paliwo,przegląd, ubezpieczenie) (jeden samochód małe roczne przebiegi LPG żarcie 400-500zł (sporo sam produkuje, przetwarzam i magazynuje ). Przy minimum egzystencjalnym sporo idzie obciąć Rozumie że nie posiadasz telefonu/tv/internetu a auto z tych nie psujących i nie wymagających serwisu a ciuchy jakies i buty z pomocy dla powodzian czy jak? A w razie jakiejs choroby rozumie że nie wydasz na lekarstwa bo szkoda??? Osobiscie Tobie i Twojej rodzinie bardzo współczuje takiego życia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.11.2019 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Tylko mieszkając u rodziców/ teściów nie potrzeba 4000. Dożucą do rachunków i na jedzenie 1000zł wystarczy. 200 zł bilet miesieczny 100 zł na ubranie 100na nieprzewidziane. Czyli 1500 na życie reszt odkładają. Myśl realnie poco 4000 na życie? Minimum socjalne nie egzystencjalne mojej rodziny to ok 1500zł to po co gówniarzom 4000? To znaczy że młodzi żyją na koszt rodziców / teściów. Czyli ktoś na nich pracuje. To nie jest uczciwe że Rodzice / Teściowe składają się na budowę domu a Młodzi później powiedzą że sami wybudowali odejmując sobie od ust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.11.2019 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Rozumie że nie posiadasz telefonu/tv/internetu a auto z tych nie psujących i nie wymagających serwisu a ciuchy jakies i buty z pomocy dla powodzian czy jak? A w razie jakiejs choroby rozumie że nie wydasz na lekarstwa bo szkoda??? Osobiscie Tobie i Twojej rodzinie bardzo współczuje takiego życia.... Ja mam preepeida nie kożystam duzo z telefonu plus darmowe areo. żona njumobile z moją mamą na pół + internet domowy. Jakie niby koszt generuje TV? Netflix za 8-9zł? Bilet do kina idzie czasami idzie za darmo pozyskać. A zreszta niewiesz skąd się filmy bierze dzisjaj JOKERA w domu oglądałem Terminatora jeszcze na horyzoncie nie widać OPony oleje robię sam. SZmaty ja rzadko kupuję mam nawet jeszcze bluzy z czasów technikum(/do roboty w ogrodzie ale jeszcze mam) Zakupy robion przez karte kredytową bo jest cachback sklepy 1% paliwo 2% a pieniądze nie wydane zawsze zarabiaja. ten miesiac zanim trzeba spłacić Ale niech Ci bdzie 2000zł i to grubo nagięte. I to rodzina z domem to poc o młodym u mamusi 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.11.2019 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 To znaczy że młodzi żyją na koszt rodziców / teściów. Czyli ktoś na nich pracuje. To nie jest uczciwe że Rodzice / Teściowe składają się na budowę domu a Młodzi później powiedzą że sami wybudowali odejmując sobie od ust. A gdzie napisąłem że mają nie dokłądac do domu i jedzenia? mój stary to dopiero hardcor w oszczędzaniu . Rodzica na moje mają obowiązek wychować, wyszkolić i ułatwić start. Ja tak miałem i szykuję start swojej a jak wykituję to i tak wszystko przejmie. Jeśli kimś rodzice nie myśleli to co ja poradzę..(jaki start dziecku zapewnią płacąc 30 lat kredyt i ciułając od pierwszego do pierwszego nawet poszanowania pieniądza nie nauczą?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.11.2019 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Jeżeli dokładają się do jedzenia i utrzymania domu to jest w miarę sprawiedliwie.Czyli mieszkając u rodziny oszczędzają na kosztach najmu mieszkania dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 16.11.2019 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Ja mam preepeida nie kożystam duzo z telefonu plus darmowe areo. żona njumobile z moją mamą na pół + internet domowy. Jakie niby koszt generuje TV? Netflix za 8-9zł? Bilet do kina idzie czasami idzie za darmo pozyskać. A zreszta niewiesz skąd się filmy bierze dzisjaj JOKERA w domu oglądałem Terminatora jeszcze na horyzoncie nie widać OPony oleje robię sam. SZmaty ja rzadko kupuję mam nawet jeszcze bluzy z czasów technikum(/do roboty w ogrodzie ale jeszcze mam) Zakupy robion przez karte kredytową bo jest cachback sklepy 1% paliwo 2% a pieniądze nie wydane zawsze zarabiaja. ten miesiac zanim trzeba spłacić Ale niech Ci bdzie 2000zł i to grubo nagięte. I to rodzina z domem to poc o młodym u mamusi 4000? to pisz od razu że mieszkasz z rodzicami i nie pisz że zbudowałeś dom sam, bijąc w piersi tylko pisz jak jest kolorując, nie zmienisz rzeczywistości ale trzeba być uczciwym - bo wybrałeś taką drogę rozumie, że auto się nie psuje, że OC masz za 200 zł na rok rozumie, że opon nie wymieniasz w tym aucie, dzieciakowi nie kupisz nowych spodni tylko docerowujesz nogawki... spoko, ja mam samego paliwa miesięcznie za 1000 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.11.2019 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Przy minimum egzystencjalnym sporo idzie obciąć Podanych kosztów nawet nie che mi się komentować, ale to zdanie mnie zastanawia. Żyjesz Ty i rodzina czy wegetujesz ? A może trolujesz? Netfliks za 8zł? - przepłacasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.11.2019 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 (edytowane) Podanych kosztów nawet nie che mi się komentować, ale to zdanie mnie zastanawia. Żyjesz Ty i rodzina czy wegetujesz ? A może trolujesz? Netfliks za 8zł? - przepłacasz Masz dojscie do tańszego? Edit : co można obciąć. Minimum egzystencjalne podkreślam Trochę prądu nie musi chodzić automatyczne nawadnianie zaostrzyć kożystanie z taniej taryfy, Córka nie musi mieć basenu, judo i angielskiego. Można przejść na szajsowne jedzenie mortadela i te sprawy Można zrezygnować z agencji ochrony, filtrów do wody, pogorszyć filttrację powietrza be zmiękczacza też można żyć. Pewnie pare rzeczy by się znalazło ale niestety głównie odbiłoby się to na dziecku Edytowane 16 Listopada 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.11.2019 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 (edytowane) to pisz od razu że mieszkasz z rodzicami i nie pisz że zbudowałeś dom sam, bijąc w piersi tylko pisz jak jest kolorując, nie zmienisz rzeczywistości ale trzeba być uczciwym - bo wybrałeś taką drogę rozumie, że auto się nie psuje, że OC masz za 200 zł na rok rozumie, że opon nie wymieniasz w tym aucie, dzieciakowi nie kupisz nowych spodni tylko docerowujesz nogawki... spoko, ja mam samego paliwa miesięcznie za 1000 zł... Jakie to ma znaczenie czy mieszkałem czy nie ? Miałem możliwość to ją wykożystałem igdzie zapszeczyłem temu. Mój ojciec i matka mają dużo niższe koszty życia odemnie. Widzisz jaki to dla Was problem że można żyć inaczej? I jeśli kiedyś życie się skomplikuje i zanim zmienicie nawyki już może być za późno. Samochód na mc tankowanie LPG i benzyna ok 100zł OC i NNW ok 45-50zł i przegląd 15 zł zostale 40 zł na naprawy. Koła i oleje robie sam Ubrań sporo jest po poprzednich pokoleniach jeszcze w tym wiekunie jest to aż tak istotne. Co koszt eksploatacji domu nie do pojęcia? CO i CWU 100-120zł prąd 100zł woda ok 80zł śmici36zł ochrona 43zł podatki 15zł ubezpieczenie 37zł filtry i sól 15zł) 450zł coś chyba pminełem. Trochę jestm na siebie zły mogłem dom zrobić lepiej żarcie przez sporą cześć roku mam swoje warzywa, świerzo lub przetwory, swoje jajka,trochę swojego mięsa, Chelb piekę sam z zakupionych pół produktów, Część jedzenia bezpośrednio od rolników a to ze sklepu w kredycie i cahbacku Generalnie rzeczy staram się kupować z roozmysłem i wpromocji a co mogę robię sam aby unikać złodziejskich cen usług. Nie wiem co w tym skomplikowanego Co do trolowania to jestem trolem ale nie w tak poważnych sprawach. muszę swój temat o dziadostwie założyć Edytowane 16 Listopada 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 16.11.2019 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Bo w jego mniemaniu, ta sprzątaczka nie może tak życie, a poza tym, ona nie może ze swoim mężem tyle zarabiać. W końcu kasa tylko nierobom się należy. Na przykład z dopłat unijnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Podanych kosztów nawet nie che mi się komentować, ale to zdanie mnie zastanawia. Żyjesz Ty i rodzina czy wegetujesz ? A może trolujesz? Netfliks za 8zł? - przepłacasz Ja mam co prawda netfliks grzecznościowo od kolegi ale poza 2 starymi filami niczego w nim n ie znalazłem:no:, dla mnie jest to całkiem przereklamowane nic tam dla mnie niem, nie oglądam również TVp bo to tez mnie załamuje. Jest mnóstwo fajniejszych rzeczy do oglądania w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Jakie to ma znaczenie czy mieszkałem czy nie ? Miałem możliwość to ją wykożystałem igdzie zapszeczyłem temu. Mój ojciec i matka mają dużo niższe koszty życia odemnie. Widzisz jaki to dla Was problem że można żyć inaczej? I jeśli kiedyś życie się skomplikuje i zanim zmienicie nawyki już może być za późno. Samochód na mc tankowanie LPG i benzyna ok 100zł OC i NNW ok 45-50zł i przegląd 15 zł zostale 40 zł na naprawy. Koła i oleje robie sam Ubrań sporo jest po poprzednich pokoleniach jeszcze w tym wiekunie jest to aż tak istotne. Co koszt eksploatacji domu nie do pojęcia? CO i CWU 100-120zł prąd 100zł woda ok 80zł śmici36zł ochrona 43zł podatki 15zł ubezpieczenie 37zł filtry i sól 15zł) 450zł coś chyba pminełem. Trochę jestm na siebie zły mogłem dom zrobić lepiej żarcie przez sporą cześć roku mam swoje warzywa, świerzo lub przetwory, swoje jajka,trochę swojego mięsa, Chelb piekę sam z zakupionych pół produktów, Część jedzenia bezpośrednio od rolników a to ze sklepu w kredycie i cahbacku Generalnie rzeczy staram się kupować z roozmysłem i wpromocji a co mogę robię sam aby unikać złodziejskich cen usług. Nie wiem co w tym skomplikowanego Co do trolowania to jestem trolem ale nie w tak poważnych sprawach. muszę swój temat o dziadostwie założyć Gratuluję i kibicuję również wprowadziłem 11 lat temu reżim finansowy i odzyskałem kontrolę nad moim życiem i finansami nie jestem łosiem i nie odpuszczam niczego bo w kwestiach finansowych i wychowawczych i chyba we wszystkich innych najważniejsza jest konsekwencja. Myślę nad tematem o świadomym wydawaniu pieniędzy. Może taki: sam zdecyduj na co wydasz swoje pieniądze - nie bodź łosiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Całkowity koszt utrzymania domu to ok 550zł/mc (prąd woda, CO,CWU,podatki śmieci,ochrona,ubezpieczenie, sól i filtry). Córka zajęcia dodatkowe ok 400zł Transport ok 150-200 (paliwo,przegląd, ubezpieczenie) (jeden samochód małe roczne przebiegi LPG żarcie 400-500zł (sporo sam produkuje, przetwarzam i magazynuje ). Przy minimum egzystencjalnym sporo idzie obciąć Gratulacje, to sa całkiem realne koszty i co najważniejsze dotyczą potrzeb a nie zachcianek czyli przepuszczania pieniędzy przez dupę. Pod wrażeniem jestem kosztów wyżywienia hm.. na ile oceniasz tę produkcję własną żywności? Mam na uwadze że nie wszystko jest do ujawnienia w sieci, i sa jeszcze koszty w innych kategoriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Guzik wiecie. Jackowski przepowiedział upadek rządu i ja się z nim zgadzam: Co to oznacza? Tego nie wie nikt, ale prawdopodobnie kolejne podwyżki cen mieszkań, aż dojdzie to do takiego spektrum, że to wszystko jebnie w dół, bo ludzi nie będzie stać na nic. Czyli de facto obniżki, z tym, że nikt nie będzie chciał budować, ani sprzedawać. KRYZYS mieszkaniowy. A jak już do głosu dojdzie Konfederacja, to lepiej nie pytajcie o ceny własności, tylko kupujcie i budujcie, póki czas... Kryzysy już były np rok 2008 i co ? Nic jebnęło życie toczy się dalej to że ceny się urealniły to inna sprawa. Potrzeba mieszkania/schronienia jest potrzebą podstawową i będzie realizowana zawsze bez względu na cenę bo mamy klimat kontynentalny . Formy mogą być różne i niekoniecznie budowanie domów kupowanie mieszkan zwlaszcza nowych sa równeiz inne ktore te potzrebę zabezpieczają jak na przykłąd podnajem lub mieszkanie w dotychczasowym miejscu. BTW Jackowski ma pijacki nos z którego można ćwiartkę wycisnąć i jara jak ostatni ćpun więc jego osiągnięcia są marne podobnie jak wygląd i zdolności które zabił nałogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 16.11.2019 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Ja od zawsze wiedziałem że nie ma co się skupiać na ciułaniu grosiwa, tylko trzeba ruszyć głową i dobrze zarabiać. Tym bardziej w obecnych czasach jest to w miarę łatwe. Internet globalizacja itepe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.11.2019 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Ja od zawsze wiedziałem że nie ma co się skupiać na ciułaniu grosiwa, tylko trzeba ruszyć głową i dobrze zarabiać. Tym bardziej w obecnych czasach jest to w miarę łatwe. Internet globalizacja itepe. Ciułanie to negatywna cech i pogardliwe określenie w sumie. Ale samo zwiększanie dochodów to droga do donikąd bo nie ma kwoty której nie dało by się wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 16.11.2019 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Ciułanie to negatywna cech i pogardliwe określenie w sumie. Ale samo zwiększanie dochodów to droga do donikąd bo nie ma kwoty której nie dało by się wydać. Zwiększyć dochód warto Jest gigantyczna różnica między zarabianiem 3 a 10 Te 3 wydać musisz na niezbędna rzeczy. Zostaje Ci nic. Nawet na rower się nie szarpniesz. A jak masz 10 to po opłaceniu życiowych podstawowe wydatków możesz 'zaszaleć'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 16.11.2019 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Ale niech Ci bdzie 2000zł i to grubo nagięte. I to rodzina z domem to poc o młodym u mamusi 4000? Żeby żyć normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts