akinom 01.11.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 co lepsze - deska czy parkiet?do tej pory zdecydowani bylismy na parkiet, ale im blizej odbioru mieszkanka tym trudniej podjac nam ostateczna decyzje, co połozyc na podłogi.Co polecacie? deske czy parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiulek 02.11.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Zdecydowanie deskę. Wyglądają one pięknie i szlachetnie, cudnie się starzeją i nadają wnętrzu elegancji. Jedna uwaga musi to być drewno wysokiej klasy, przede wszystkim dobrze wysuszone, bo w przeciwnym razie mogą pojawić się szpary. Znam osoby, dla których nie jest to wada, twierdzą, że takowe dodają uroku, osobiście się z tym nie zgadzam. Ja będę miała na parterze deskę jesionową, na poddaszu łączone deski sosnowe i świerkowe. Z drugiej strony wiele zależy od wykonania. Mam znajomych, którzy mają przecudnej urody parkiet dębowy, bez żadnych szparek i innych wad, przepięknie wykończony na taki półmat. I innych znajomych, którzy mają w salonie deski z drewna egzotycznego, wyglądały one super przez pierwszych kilka tygodni, a teraz raczej nie powalają, bo drewno się pozsychało i porobiły się szpary. Reasumując, gdy jesteście pewni drewna i jakości wykonania to deska, jeśli macie jakieś wątpliwości to bezpieczniej jest wybrać parkiet, bo małe deseczki nie pracują tak mono jak te długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 02.11.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 kiedys w swoim domku tyz połoze deskę deska ma urok...jest zawsze modna-a parkiet...no coż nigdy mi sie nie podobał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 02.11.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 co lepsze - deska czy parkiet? do tej pory zdecydowani bylismy na parkiet, ale im blizej odbioru mieszkanka tym trudniej podjac nam ostateczna decyzje, co połozyc na podłogi. Co polecacie? deske czy parkiet. Osobiście polecam deskę, chociaż sam mam parkiet! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 02.11.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Parkiet zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 02.11.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Andzia28 ! No co ty ? Chcesz żeby miał tak ładnie jak my ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 02.11.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 O kurde!!!!! Zapędziłam się, że niby ja taka fajna jestem i pomocna. AKINOM KŁADŹ DECHY. Buba dzięki. Pilnuj mnie trochę, człowiek nie wie co robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 02.11.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Deski koniecznie a jak się porobią szpary to co za problem je odkręcić i podosuwać ...jesli oczywiście komuś to przeszkadza,bo dla mnie to sam miód! Sosnowa panienka jestem chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.11.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Aga - to i tak lepiej byc sosnową niz makową ... Jestem za parkietem lub deskami ale z drzew egzotycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 03.11.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 mamy nowe dechy jaworowe i kilkudziesiecioletni parkiet debowy. koszty sa na pewno wieksze przy drewnach egzotycznych a reszta to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 03.11.2004 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Andzia28 ! No co ty ? Chcesz żeby miał tak ładnie jak my ? Pozdrawiam! nie rozumie, ja tu czekam na opinie, co lepsze i dostaje tego typu odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 03.11.2004 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 O kurde!!!!! Zapędziłam się, że niby ja taka fajna jestem i pomocna. AKINOM KŁADŹ DECHY. Buba dzięki. Pilnuj mnie trochę, człowiek nie wie co robi.... Andzia, to samo - pomocna A w ankiecie jaki parkiet piszesz, ze DAB, BO DLA CIBIE NAJPIEKNIEJSZY. Nic nie rozumie z Twojej odpowiedzi. Jesli polecasz dechy, a sama masz parkiet, to moze uzasadnisz dlaczego mam kłasc dechy, co z Twoim parkietem nie tak, skoro taki najpiekniejszy, to chyba musi byc cudny. Sorry za zgryzliwosc, ale nie lubie nie szczerych postów (takich jak Twoj). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 03.11.2004 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 co lepsze - deska czy parkiet? do tej pory zdecydowani bylismy na parkiet, ale im blizej odbioru mieszkanka tym trudniej podjac nam ostateczna decyzje, co połozyc na podłogi. Co polecacie? deske czy parkiet. Osobiście polecam deskę, chociaż sam mam parkiet! Pozdrawiam! skoro polecasz deske, to co z Twoim parkietem jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 06.11.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Jeżleżli "spór" o porakiet i deski dotyczy wyglądu i wymiaró elwmentów to ja jesm za deskami... ale do 1,2 m długości i przy szerokościach do 12 cm. Wtedy takie elementy można kleić bezpośrednio do podłoża (wylewki) a do tego stabilność wymiarowa jest jeszcze w miarę zachowana. Większe deski na swojej szerokości mogę zancznie zwiększać wymiary. Oczywiście nie jest to regółą i pisze otym tak dla ogólenj wiadomości pozdrawiam mj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 07.11.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 mam podloge modrzewiowa, wg mnie super wygladajaca , ale niestety nie wychodzi to tak tanio bo zdecydowalismy sie na deski na calej dlugosci, wiec duzo bylo odpadow i trudno o 5-6 metrowe dechy, zdjecia ponizej trzeba byc przygotowanym, ze beda rysy i itp... ale akurat to dodaje uroku podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 07.11.2004 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 mam podloge modrzewiowa, wg mnie super wygladajaca , ale niestety nie wychodzi to tak tanio bo zdecydowalismy sie na deski na calej dlugosci, wiec duzo bylo odpadow i trudno o 5-6 metrowe dechy, zdjecia ponizej trzeba byc przygotowanym, ze beda rysy i itp... ale akurat to dodaje uroku podlodze nie widac zdjec:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 07.11.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 akinoma kliknales na "domek" w stopce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 08.11.2004 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 juz tak, piekny parkiecik i domek tez niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 10.11.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 I parkiet i deska. Wyjaśnię. Parkiet ( dobry gatunek, perfekcyjne ułożenie i wykończenie) to klasa - ładnie wygląda, nie odkształca się i ... widać, że to parkiet Inwestycja na długie lata. Moje rodzice mają dom 50-letni, podłogi -parkiet,dąb. Tyle razy odnawiany, szlifowany - bez szpar, nie szkrzypi i jest piękny po prostu. .U siebie położyłam parkiet bukowy. W poprzednim mieszkaniu tez był parkiet - jaśniutki grab(mieszkanie już nie nasze, to tylko wspomnienie. po 12 latach intensywnego użytkowania parkiet był jak nowy Deska też fajna ale jednak chyba mniej elegancka, ( oczywiście w dobrym gatunku i solidnie połozona też ładna)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 10.11.2004 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Mam pakiet, lecz dechy sa poprostu wspaniałe. Jak jest dobry fachowiec to nie ma obaw przed szparami i deski przez wiele lat leżą... leżą... leżą i nic im nie jest.,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts