robertc1991 09.11.2019 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Witam W zeszłym roku wymieniony dach. Dach pokryty blachodachówką oraz papą na płytę OSB. Chcemy ocieplić dach. Jednym z pomysłów jest wykonanie tego pianką PUR. Wyczytałem że należałoby zostawić szczelinę wentylacyjną pomiędzy OSB a pianką. W jaki sposób najlepiej ją wykonać? Przykręcić listewki do płyty OSB i na to folia paroprzepuszczalna? Boję się że przy kręceniu listew uszkodzę papę na płycie z drugiej strony... Znacie jakieś lepsze lub systemowe rozwiązanie? http://fhviola.pl/korytko/ Znalazłem coś takiego ale nie jestem przekonany, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.11.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Listewki przybija się do boku krokwi i napina folię. Z tymi kartonami to ciekawy pomysł. Myślę, że to dobre rozwiązanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 16.11.2019 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Jak pianka zamknięto-komórkowa to nie trzeba szczeliny. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.11.2019 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Tak dokładnie szczeliną wentylacyjną nie wentylujemy warstwy izolacji cieplnej a konstrukcję i poszycie. Obecność szczeliny nie zaszkodzi, ale jej brak z dużym prawdopodobieństwem tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts