pavko9 10.11.2019 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Cześć, planuję zrobić blat połączony z półką pod umywalkę o wymiarach jak na załączonym zdjęciu. Będzie on zrobiony z blatu dębowego o grubości 38-40 i tu mam takie pytanie, czy mocowanie jak na zdjęciu, na kątowniki wzdłuż pod blatem i półką bedzie wystarczające? Z tego co wyczytałem cały blat o wymiarach 3050x650x40 waży około 48 kg. Na mój "projekt" będę potrzebował około 1/3 tego, czyli jakies 16-17 kg + 7kg umywalka = 24 kg całości. Chciałbym aby mocowanie było niewidoczne jeśli ktoś ma jakiś pomysł to czekam na propozycje. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Domżalski 28.07.2020 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) Nie polecam blatu z drewna. Łapie zabrudzenia i przebarwienia z kosmetyków, szególnie gdy w domu są dzieci Polecam blat z granitu. Jest niezniszczalny. Mogę polecić firmę , w której taki blat zamawiałem. Mają granity z różnych stron świata i w róznych kolorach. Edytowane 28 Lipca 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts