drozduu 10.11.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Jak zakończyć komin systemowy który nie będzie czynny - wybudowany - wywalone pieniądze w błoto no ale.... chodzi mi najbardziej o to miejsce styku z blachą na czapie komina czy obciąć ceramikę i założyć dyfuzor żeby była wolna przestrzeń pomiędzy czapą a dyfuzorem - oryginalne czapy betonowe chyba mają rant zabopiegający wlewaniu się wody do wełny bo terazz ten problem wystepuje mam koguta dragona z podstawą ale musiałbym jeszcze dokupić przejście do kominów ceramicznych ale znowu zamykam szczelnie tą wełnę w której pewnie już jest wodaa pasowało by to jakoś zwentylować żeby odparowała gdzieś widziałem na dachu że na nieczynnym kominie ceramicznym była taka nasada zamykająca komin ale dalej nie wiem co z tym połączeniem blachy z ceramiką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.11.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2019 Jak zakończyć komin systemowy który nie będzie czynny - wybudowany - wywalone pieniądze w błoto no ale.... chodzi mi najbardziej o to miejsce styku z blachą na czapie komina czy obciąć ceramikę i założyć dyfuzor żeby była wolna przestrzeń pomiędzy czapą a dyfuzorem - oryginalne czapy betonowe chyba mają rant zabopiegający wlewaniu się wody do wełny bo terazz ten problem wystepuje mam koguta dragona z podstawą ale musiałbym jeszcze dokupić przejście do kominów ceramicznych ale znowu zamykam szczelnie tą wełnę w której pewnie już jest wodaa pasowało by to jakoś zwentylować żeby odparowała gdzieś widziałem na dachu że na nieczynnym kominie ceramicznym była taka nasada zamykająca komin ale dalej nie wiem co z tym połączeniem blachy z ceramikąPopukaj w tą wystającą rurę obuchem młotka, lub wytnij od środka kit nożykiem do tapet. Wyjmij ją, a na powstałą dziurę przyklej silikonem kawałek blachy, przykręcając dodatkowo blachowkrętami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts