damian_roger 11.11.2019 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Kominek z płaszczem wodnym + podgrzewanie bojlera.Witam zastanawiam się jak podłączyć aby to dobrze działało i grzało górna cześć obrazka jest podpiwniczona więc może iść dołem Tylko jak to dobrze zrobić pex albo miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 11.11.2019 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Kominek z płaszczem wodnym + podgrzewanie bojlera.Witam zastanawiam się jak podłączyć aby to dobrze działało i grzało górna cześć obrazka jest podpiwniczona więc może iść dołem Tylko jak to dobrze zrobić pex albo miedź To z czego będzie instalacja to jest najmniej ważne . Po pierwsze zamiast bojlera zastosował bym bufor , czym większy tym lepszy z wężownicą cwu. Wkład dobrać tak by stosunek ciepła oddawanego na wężownice do ciepła emitowanego przez szybę był jak największy, No i oczywiście największy problem odpowiednio dobrać moc wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian_roger 11.11.2019 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 oj z tym, buforem nie myślałem już nie bardzo chce koszta zwiększać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts