dawid blasiak 12.11.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 To faktycznie wygląda że ścianka go przeciąża. Jesteś w stanie zmierzyć ile już się ugiął ? Możesz zrobić test kulki czy toczy się w dół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembik 13.11.2019 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Dzięki wszystkim z pomoc, sprawdze czy strop drży i test tą kulką po pracy.Wrzucę jeszcze jedno zdjęcie ,może coś jeszcze pomoże ze rysa poszła od podłogi, jak dla mnie to nie wygląda na przeciążenie stropu ,ale może tylko sie pocieszam,fachowcem w tej dziedzinie nie jestem .pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.11.2019 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Podchwyciłeś przynętę misiaczku Lubisz to nie, tzn. jak ci się wydaje, że możesz się wykazać Ale niestety prawda jest smutna Kiedyś napisałeś w temacie "Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście ponownie?" Bzdury piszesz, aż mi Ciebie szkoda... O historii masz takie pojęcie jak o gotowaniu, czyli żadne. Możesz mieć swoje zdanie, każdy może, ale po co poruszać tematy, o których nie ma się pojęcia. Trzymaj się własnych zasad. (boldowanie moje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembik 13.11.2019 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Cześć próbowałem z tą kulką,kulka lata jak chce, w jednym miejscu toczy sie do sciany w innym toczy sie od sciany,podczas skakania syna ,nic sie nie dzieje.Zrobiłem zdjęcie rysy która idzie w dól do posadzki.Czy belka się ugieła nie jestem w stanie sprawdzic,jednyne co mi przychodzi do glowy to sprawdzic ta kamerka inspekcyjna czy nie ma rys na suficie pod scianka Edytowane 13 Listopada 2019 przez dembik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 13.11.2019 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 BK jest słabym materiałem, ścianka może pękać z powodów termicznych czy "układania się" nowego budynku. Oczywiście nie wykluczam też błędu z brakiem belki. Ale..pisałeś, że rysę naprawiałeś. Jeśli to co widzę, to jest naprawa, to niezbyt, bo nawet jeśli nic by się nie działo po pęknięciu z błahego powodu, to rysa tak naprawiona prędzej czy później wylezie. Masz choćby w tv muratora jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.11.2019 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Zrobiłem zdjęcie rysy która idzie w dól do posadzki. A pokazałbyś albo ogólny widok ściany albo rzut poddasza i zaznacz gdzie ta rysa idzie do podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembik 13.11.2019 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 BK jest słabym materiałem, ścianka może pękać z powodów termicznych czy "układania się" nowego budynku. Oczywiście nie wykluczam też błędu z brakiem belki. Ale..pisałeś, że rysę naprawiałeś. Jeśli to co widzę, to jest naprawa, to niezbyt, bo nawet jeśli nic by się nie działo po pęknięciu z błahego powodu, to rysa tak naprawiona prędzej czy później wylezie. Masz choćby w tv muratora jak to zrobić. Rysy nie naprawialem ,nie szpachlowalem całej,tylko w kilku miejscach ,,zalepiłem ,, nie myląc ze szpachlowaniem,po prostu od biedy nałożyłem gips w kilku miejscach żeby zobaczyc czy bedzie dalej pękać.Rysą wogle sie nie przejmuje ,bez problemu sobie z nia popradze,problemem jest zeby nie pojawiala sie od nowa ,no i zeby strop mi sie nie zawalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembik 13.11.2019 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) A pokazałbyś albo ogólny widok ściany albo rzut poddasza i zaznacz gdzie ta rysa idzie do podłogi. Jasne ze pokaze ,wklejam zdjecie,rysa idzie od podłogi pod toaletka ,koło kontaktu. Sciana miedzy pomieszczeniem 2/2 a 2/3 Edytowane 13 Listopada 2019 przez dembik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna_Tomaszewska 13.11.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 podpinam się pod pytanie bo mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.11.2019 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 podpinam się pod pytanie bo mam ten sam problem Ale czekaj, mieszkacie w tym samym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 14.11.2019 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) Ale czekaj, mieszkacie w tym samym domu? Tak. Ja też tam mieszkam. I właśnie jak wszyscy idziemy wieczorem na górę, to rano Wasza legendarna belka jest ugięta troszkę bardziej. Niczym łóżko z amortyzującym materacem. Ania potwierdzi. Edit: ze specjalnym podziękowaniem dla mojego forumowego przyjaciela d7d, za skrupulatność w czytaniu postów i wybitną wręcz znajomość zasad języka polskiego, w tym ortografii! Czuwaj mój forumowy druhu! Edytowane 14 Listopada 2019 przez donvitobandito 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.11.2019 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Jasne ze pokaze ,wklejam zdjecie,rysa idzie od podłogi pod toaletka ,koło kontaktu. Sciana miedzy pomieszczeniem 2/2 a 2/3 Wklej jeszcze zdjęcie rzutu parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.11.2019 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Tak. Ja też tam mieszam. Tak, mieszasz tam i nie tylko tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembik 14.11.2019 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Wklej jeszcze zdjęcie rzutu parteru. Już leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 14.11.2019 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Już leci Wklej jeszcze nasze zdjęcie z Anią, jak uginamy tą legendarną belkę amortyzacyjną A potem jak puszczamy kulkę po podłodze i skaczemy zgodnie z zaleceniami kolegów z forum. d7d i jajmar- nie chcecie może następnym razem się dołączyć, by zweryfikować wasze teorie w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.11.2019 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Kiedyś przeczytałem takie zdanie : " Na głupotę wystarczy przeczytanie książki, na ignorancję potrzebna jest strzelba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.11.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Już leci Rozpiętość stropu to 4,80m więc nie jest aż taka duża. Sprawdź ugięcie stropu w środku rozpiętości stropu L=480cm (długości ścianki działowej). Albo od spodu (nad podwieszanym stropem) albo od góry - ale wtedy mierzysz ugięcie podłogi a to może być mylące. Wiesz jak to zrobić? Nie powinna przekraczać 20mm. Ale ugięcie to jedno a nośność (wykorzystanie nośności) to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.11.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 ze specjalnym podziękowaniem dla mojego forumowego przyjaciela d7d, za skrupulatność w czytaniu postów i wybitną wręcz znajomość zasad języka polskiego, w tym ortografii! Czuwaj mój forumowy druhu! Dziękuję i pozdrawiam Czuwaj forumowy Druhu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembik 14.11.2019 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Rozpiętość stropu to 4,80m więc nie jest aż taka duża. Sprawdź ugięcie stropu w środku rozpiętości stropu L=480cm (długości ścianki działowej). Albo od spodu (nad podwieszanym stropem) albo od góry - ale wtedy mierzysz ugięcie podłogi a to może być mylące. Wiesz jak to zrobić? Nie powinna przekraczać 20mm. Ale ugięcie to jedno a nośność (wykorzystanie nośności) to drugie. Dzięki wielkie,zmierzyłem i wychodzi na to że ugięcie jest 8mm ... Rozumiem że nie jest tak źle,powinienem zaszpachlować rysę i zobaczyć co będzie się działo? Jest sęs kupować tą kamerę inspekcyjną ? Jak zajrzę nad regips jestem w stanie coś zobaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.11.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 8mm to bardzo małe ugięcie stropu o rozpiętości 4,80m.To jest 1/600 co może sugerować że jednak pomiar nie został poprawnie wykonany lub posadzka już zniwelowała pierwotne ugięcie stropu ale 8mm to może być osiadanie w dłuższym czasie (po wylaniu posadzki i wykonaniu podłogi).Ale kto wie? Poprawny pomiar to może być od spodu i to na stropie (belce) bez tynku.Projektowane ugięcie wynosi do 20 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts