PaweL71 11.11.2019 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Witam wszystkich, jak trudno i jak drogo wyjdzie budowa piwnic domu w granicy do już istniejącego domu, dokładnie garażu z pokojem nad nim? Byłby to niezależny dom, bez żadnego połączenia ścian i fundamentów, tylko styropian między nimi, jak w bliźniaku. Wokół są domy podpiwniczone, zakładam warunki geologiczne sprzyjające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.11.2019 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Bardzo trudny i drogi temat. Aby to wykonać musiałbyś zacząć od podbijania istniejących fundamentów do poziomu tych nowych, trudna droga zabawa. Dobudowałem u siebie piwnice pod nową częścią domu, pod starą nie mam, ale zrobiłem to inaczej, część budynku "nowego" przylegająca do istniejacego nie ma podpiwniczenia, tak około 3 metry, a piwnica zaczyna się dalej. Jeżeli chcesz tylko jedno pomieszczenie - garaż nie uda się ten zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaweL71 11.11.2019 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Po co podbijać fundamenty w istniejącym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.11.2019 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Po co podbijać fundamenty w istniejącym domu? Ile masz poziom zera nad terenem? Jakie głębokie masz istaniejące fundamenty ? Ile pod gruntem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts