Sn4Q 11.11.2019 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Witam, zakupiłem stare mieszkanie, które chcę sam wyremontować i przy okazji się czegoś nauczyć. Męczy mnie pewna kwestia, otóż z tego co się orientuje to sufity podwieszane mierzy się od podłogi, w moim przypadku ma ona spadki do 2cm. I teraz pytanie czy pierw wyrównać podłogę i dopiero robić sufity czy jest inne rozwiązanie aby sufity wszędzie były na takiej samej wysokosci względem podłogi? Troche o mieszkaniu: Stara kamienica, deski na podłodze ułożone na legarach. Pierwsze piętro więc wylewka odpada. Planowałem wyrównać to na płytach OSB z pióro wpustem. Ma ktoś doświadczenia w takim sposobie? Proszę o wszelkie rady, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 13.11.2019 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2019 Witam, zakupiłem stare mieszkanie, które chcę sam wyremontować i przy okazji się czegoś nauczyć. Męczy mnie pewna kwestia, otóż z tego co się orientuje to sufity podwieszane mierzy się od podłogi, w moim przypadku ma ona spadki do 2cm. I teraz pytanie czy pierw wyrównać podłogę i dopiero robić sufity czy jest inne rozwiązanie aby sufity wszędzie były na takiej samej wysokosci względem podłogi? Troche o mieszkaniu: Stara kamienica, deski na podłodze ułożone na legarach. Pierwsze piętro więc wylewka odpada. Planowałem wyrównać to na płytach OSB z pióro wpustem. Ma ktoś doświadczenia w takim sposobie? Proszę o wszelkie rady, pozdrawiam Hmm.. przecież nie musisz równać podłogi, by zrobić równy sufit. Oczywiście możesz, ale to nie są ze sobą ściśle powiązane sprawy. Niwelator, laser czy poziomica. Nanosisz sobie punkty na jednym poziomie w całym mieszkaniu , szukasz najniższego punktu sufitu, ustalasz odpowiednie wymiary by ci weszły wieszaki, uchwyty, stelaż itd itp. Jak Cię najdzie ochota, to podłogę sobie zrobisz ..ale nie musisz od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts