CityMatic 03.12.2019 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Dzwoni ale nie wiesz w ktorym kosciele, skoro jest miejsce na ktorym skrapla sie para wodna to musi to byc zimne miejsce a nie cieple , jakby to byl mostek cieplny to w kamerze termowizyjnej bylby cieplejszy, a na cieplejszym miejscu para wodna sie nie skrapla. Czyli ten fragment musi byc zimniejszy a to z faktu, ze jest grubiej kleju i sie bardziej akumuluje w nim zimno np od niebosklonu. Mostki termiczne to widac jak elewacja szybciej wysycha w tym miejscue po skropleniu sie pary wodnej A robił ktoś zdjęcia termowizyjne tego domu? Skoro autor nie chce szukać sam przyczyny to co mogę doradzić? - kamery nie chce, a mam wrażenie - sam zresztą pisze "Zastanawiam się czy jak bym kleju trochę wyciął i zapsikał w tym miejscu pianka to czy by to pomogło", że traktuje dom jak akwarium pełne wody, a on będzie chodził na zewnątrz i je uszczelniał gdzie zobaczy przeciek . Cały czas uważam, że problem jest całkiem gdzie indziej(ale o tym już napisałem) Niedługo pojawią się rady, że lepiej zburzyć dom i postawić nowy który nie ma tego problemu. A tak naprawdę to odpowiedz na problem autora , a nie osób które odpowiadają - bo jak widzę to największy problem tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 08.12.2019 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 ^^Chodzi mi o to, że trzeba rozumieć zjawiska fizyczne , jak jest miejsce na którym skrapla się woda to jest to miejsce zimniejsze czyli nie moze to byc mostek termiczny rozumiesz? Jakby to był mostek to byłoby to cieplejsze miejsce i wysychałoby by szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.12.2019 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Wiesz wiele ale traktujesz wszystko pod jedno. Nie umiesz zinterpretować "szczególnych warunków kiedy to zjawisko występuje u autora wątku, a kiedy jest niewidoczne.ostek termiczny nie tylko" reaguje"tak jak piszesz. Przy innych warunkach zewnętrznych namaka, rosi się, szroni..... Mostkiem termiczny w każdym domu jest okno, które raz parkuję od wewnątrz gdy jest np duża wilgotność w domu, a raz od zewnątrz np podczas mgły lub właśnie dużej wilgotności na zewnątrzTo cały czas autor próbuje przedstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolska 21.02.2021 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 U mnie to samo. Plamy głownie występują od strony północnej, najczęściej przy zwiększonej wilgotności. Czy ktoś już wie w czym problem i czy jest się czym przejmować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts