nicponeq 14.11.2019 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Jak wyżej czy ogarnę to przejście dachowe (zdjęcie w linku ) sam , bez potrzeby szukania blacharza? https://zapodaj.net/27bfa3e1d7c4a.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.11.2019 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Myślę, że nie powinieneś mieć problemu, blacha co prawda w rąbek, ale jeśli dobrze natniesz otwór, można użyć pod dekiel uszczelniacza butylowego, zanitować nierdzewnymi nitami aby do minimum ograniczyć ruch rozety na blasze, bez problemu powinieneś uzyskać estetykę i szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicponeq 14.11.2019 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Kupiłem jakiś klej hybrydowy z soudal do tego są cztery dziury na wkręty dekarskie , tylko ten rąbek nieszczęsny! nawet jak fest mocno walne młotkiem to i tak będzie ciężko to spasować a dach ma minimalny spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.11.2019 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Te dziury to sobie daruj na wkręty, tylko zdziurawisz dach. Napisałem nity bo one "podciągną" blachę do podstawy. Jak zresztą wiesz ta podstawa jest wyprofilowana od spodu wklęsła. Zmieści się tam właśnie uszczelniacz. Lepiej więcej przy otworzę niż zewnętrznej krawędzi. Nity też ok 3-4cm od otworu i nie 4 tylko 16 po obwodzie. Całe połączenie się usztywni a ewentualny ruch nie spowoduje rozszczelnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 14.11.2019 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Rąbka nie ruszaj, wstaw w pełnym polu, do tego wyklep rant do góry, blacha poda na niecały 1cm i wtedy masz szczelność . Co do nitów to mnie nie przekonują Osobiście to wziąłbym farmera na podwójnej uszczelce, Jedna między blachami a druga klasycznie z farmerem. Ogólnie to powinienieś kupić oryginalny kominek z klejem dedykowany do takich akcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.11.2019 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Ja wypowiedziałem się do tego co widzę, zakupiony element ze stali nierdzewnej, a co w nim będzie? autor nie napisał czy rura kanalizacji czy komin pieca?Też proponował bym oryginalny dedykowany, ale jak już kupił i kombinuje to trzeba to zrobić dobrze i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicponeq 19.11.2019 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Help ! Wyrabalem dziurę i zaczęły się schody myślałem że ten rąbek da się na płasko zbić , a tu guzik. Co zrobić ? Naciąć fartuch i objąć nim rąbek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicponeq 19.11.2019 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 https://zapodaj.net/1332b64e456c2.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts