Ryba007 14.11.2019 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Witam Ruszam z murowaniem ścian. W pokojach o powierzchni ok. 13m2 mam zaprojektowane okna 180x150Przy wysokości pomieszczeń 2,80 wychodzi, że nadproze będzie miało wysokość 40cmNie będzie wrazenia, że są za niskie okna? Obecnie w mieszkaniu mam wysokość pomieszczen 2,60 i nad oknem mam ok 20cm Jakie rozmiary okien macie w pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 15.11.2019 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Kwestia gustu. Ani źle, ani dobrze, co kto lubi... Jeżeli masz możliwość, to wypośrodkuj, ale wtedy parapety pójdą wyżej. Weź poprawkę na grubość wylewek+podłogi. No chyba, że masz możliwość zamówienia okien wyższych i zmiany nadproża - to dawaj wyżej ok. 25 cm od sufitu. Będzie bardziej przestrzennie w pomieszczeniach, bez efektu przytłoczenia, chociaż co dom, to inny urok, w zależności od pomieszczenia w jakim te okna się znajdują. Chociaż przy wysokości 2.80 tak, czy srak, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts