Ryba007 15.11.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Witam Ruszam z murowaniem ścian. W pokojach o powierzchni ok. 13m2 mam zaprojektowane okna 180x150Przy wysokości pomieszczeń 2,80 wychodzi, że nadproze będzie miało wysokość 40cmNie będzie wrazenia, że są za niskie okna? Obecnie w mieszkaniu mam wysokość pomieszczen 2,60 i nad oknem mam ok 20cm Jakie rozmiary okien macie w pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.11.2019 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Ja bym robił zgodnie z projektem. Takie nieautoryzowane zmiany potrafią odbić się czkawką, np .w światło okna wejdzie okap dachu... Poza tymi mierząc okna zwykle kontrolnie sprawdzam nadproże i jest to właśnie ok 35-40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 18.11.2019 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Dzięki za potwierdzenie. Będę murował z betonu komórkowego i pustak pod parapetem będzie przycinany z 24 na ok 15-16 cm żeby zmieścić ciepły parapet.Zbrojenie podokienne w postaci prętów dawać bezpośrednio pod tym przyciętym pustakiem czy warstwę niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.11.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Dzięki za potwierdzenie. Będę murował z betonu komórkowego i pustak pod parapetem będzie przycinany z 24 na ok 15-16 cm żeby zmieścić ciepły parapet. Zbrojenie podokienne w postaci prętów dawać bezpośrednio pod tym przyciętym pustakiem czy warstwę niżej? Wiesz.. pytasz o rzeczy, na których nawet dobry okiennik nie musi się znać. Ja nie spotykam zbrojeń pod oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts