Uklukaw2015 15.11.2019 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) Witam. Mój dom składa się z dwóch kondygnacji. Pierwsza jest wyszykowana, wykończona, ogrzewana ogólnie zamieszkana. Druga zaś nie, nie ma ogrzewania ani nic są tylko posadzki i tynki. Potrzebuje wynokczyc jeden pokój na drugiej kondygnacji(najlepiej zrobić cała kondygnacje ale niestety w najbliższych latach nie będzie mnie stać). Do tego pokoju który chce wykończyć mam podłączony grzejnik a do reszty pomieszczeń na tej kondygnacji nie i z tego co wiem to w zimę poprzez różnice temperatur wyjdzie wilgoć. I moje pytanie brzmi czy mogę odizolować ten pokój od reszty pomieszczeń ocieplając go styropianem 5cm od wewnątrz? Dodam ze mam elewacje na zewnątrz budynku 10cm Edytowane 16 Listopada 2019 przez Uklukaw2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 17.11.2019 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Już lepiej od zewnątrz tego pokoju ociepl wełną, ale to i tak nie jest optymalne wydanie kasyAni słowa nie pisnąłeś o ociepleniu stropów. Jak masz dobrze ocieplony strop między kondygnacjami, to powyższe ma sens, a jak nie masz- to ociepl porządnie cały strop nad drugą kondygnacją i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts