Yorey 16.11.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Mędrcy, mam plan by nakleić tapetę fizelinową na poddaszu, na ścianie skośnej. Pytanie są:następujące: 1. czy powinienem ścianę uprzednio zagruntować? (ściana nie jest nowa, była malowana jakieś 5 lat temu farbą akrylową) 2. czy da się precyzyjnie odciąć tapetę by nie było konieczności stosowania listew? (tapeta ma pokryć wyłącznie skos, z jednej strony będzie się kończyć na ścianie kolankowej, a z drugiej ma się stykać z sufitem)3. jakiego kleju użyć i jakich narzędzie do tego potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.11.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2019 Pomysł trudny do wykonania i prawdopodobnie tak umieszczona tapeta niestety zmniejszy (obniży) optycznie wnętrze. Czy ta koncepcja ma jakieś swoje uzasadnienie aranżacyjne? 1) Konieczność gruntowania można sprawdzić za pomocą prostego testu. Należy potrzeć suchą dłonią powierzchnię ściany. Jeśli pozostaną na niej drobiny farby, to należy zabezpieczyć ścianę gruntem. 2) Można, wszystko zależy od precyzji.3) Do przyklejenia tapety należy użyć kleju rekomendowanego przez producenta tapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalskii8 23.12.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 Pomysł ciekawy, ale trudny do realizacji. Zastanów się nad tym raz jeszcze najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 11.10.2020 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Zrealizowane! Zagruntowałem to Ceresitem CT17, czy jak mu tam. Reszta wymagała staranności i precyzji, ale była znacznie łatwiejsza niż przypuszczałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 19.10.2020 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Można prosić zdjęcie gotowego skosu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 21.10.2020 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 mam nadzieję, że wyszło w miarę widocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts