Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki napęd do bramy wybrać?

Recommended Posts

W kwestii może nie tyle technicznej co estetycznej - każda brama ma inną konstrukcję - odległości pomiędzy elementami różnią się i nie masz pewności jak wyglądać będzie efekt końcowy. Proponowałbym przeanalizować rysunek techniczny bramy i konkretnego siłownika i zobaczyć jak wypadają wymiary :)

Jeżeli do bramy dwuskrzydłowej to mogę polecić napęd, który mam u siebie założony już ponad 2 lata bezawaryjnie - [moderowano]. Zbliża się trzecia jego zima i póki co nie sprawiał problemów. Myślałem, że przy niższych temperaturach może tracić zasięg albo na prędkości zamykania - nic takiego się nie dzieje. Dodatkowo podpiąłem sobie małego UPSa w domu w razie 'w' i działa nawet przy braku prądu. Gdybyś miał pytania co do instalacji postaram się pomóc ale powinieneś dać radę założyć sam :) Edytowane przez finlandia

• 3 weeks później...
Jeżeli do bramy dwuskrzydłowej to mogę polecić napęd, który mam u siebie założony już ponad 2 lata bezawaryjnie - [moderowano]. Zbliża się trzecia jego zima i póki co nie sprawiał problemów. Myślałem, że przy niższych temperaturach może tracić zasięg albo na prędkości zamykania - nic takiego się nie dzieje. Dodatkowo podpiąłem sobie małego UPSa w domu w razie 'w' i działa nawet przy braku prądu. Gdybyś miał pytania co do instalacji postaram się pomóc ale powinieneś dać radę założyć sam :)

O jakim napedzie mowisz? bo chyba cos zostalo wyciete a chetnie bym sie dowiedzial?

O jakim napedzie mowisz? bo chyba cos zostalo wyciete a chetnie bym sie dowiedzial?

Moi drodzy. Jeszcze jeden taki post a wszystkie cztery nicki uczestniczące w tej dyskusji zostaną zbanowane, a dla potomnych wymienię markę, którą tak usilnie promujecie.