wrozansk 17.11.2019 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Cześć, Mam zamontowaną pompę obsługiwaną sterownikiem R470p. http://hotterm.pl/wp-content/uploads/2017/06/Instrukcja-R470-wersja-programu-u5.x-wydanie-1.pdf Instalator sugeruje sterowanie pokojowe, natomiast ja chciałbym spróbować sterowania pogodowego. Taryfa G12w, grzanie akumulacyjne.I tutaj moja prośba o pomoc. Czy ktoś z forumowiczów ma taki sterownik u siebie i jest w stanie coś podpowiedzieć? Zastanawia mnie głównie:- Jakie temperatury ustawić na krzywej? Temperatury zewnętrzne Tzw, jakie są dostępne, to odpowiednio +10, 0, -10, -20°C. - Jakie obniżenie międzystrefowe zastosować?- Jaką deltę grzania (nie wiem czy to dobre określenie, ale wyjaśnienie poniżej) ustawić? Z dodatkowych informacji:- Temperatura zadana na pompie oznacza temperaturę powrotu Tpow.- Delta grzania jest obecnie ustawiona na 4 stopnie. Czyli jeśli mam temperaturę zadaną 30^, to pompa załączy spreżarkę gdy Tpow spadnie do 26°C. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że każdy dom jest inny i to, co działa u innych, niekoniecznie idealnie sprawdzi się u mnie. Ale powiedzmy że narazie szukam jakiejś bazy od której będę mógł zacząć ustawianie tego wszystkiego. Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts