wjaskiewicz 17.11.2019 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Witam serdecznie, w tygodniu będę kładł kanalizację w nowobudowanym domu - mam kilka pytań odnośnie projektu. 1) rozumiem, że ta rura 160 która idzie do kuchni to jakiś błąd projektu - zastanawiam się, czy dać 110 czy 75 wystarczy? 2) czy do zmywarki i zlewozmywaka w kuchni ma być jeden odplyw czy dwa ? 3) zawór odpowietrzający w kuchni - czy wystarczy w tym miejscu, czy wykonać pion na dach (tak poleca wykonawca, bo podobno z tych zaworów lubi zaciągać) i jeśli wykonać pion, to da się go zabudować w bruździe w ścianie (ew. czy są jakieś ciekawsze patenty na to) czy trzeba go obudować, co zepsułoby mi projekt kuchni. 4) wykonawca poleca mi wykonanie całej kanalizacji idącej do pionu ze 110 - czy to wystarczy, czy zrobić jak w projekcie ze 160 i np. po wyjściu kanalizacji już od łazienki zrobić redukcję ze 160 na 110? z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaskiewicz 17.11.2019 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 I jeszcze jedno pytanie, chyba najważniejsze.. Odległość WC od pionu to blisko 3m a co tego co czytałem max to 1m.. Czy muszę wykonać drugi pion czy ten jeden jest wystarczający? Ew jak najlepiej byłoby to wszystko rozmiescic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts