busy_beaver 19.12.2019 04:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Czy przy montażu w warstwie ocieplenia montuje się jeszcze podkłady pod parapet ? ktoś coś doradzi, okna coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.12.2019 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Dziękuję wszystkim udzielającym się w temacie. Dostałem też wycenę na montaż w systemie Soudal Window Instalation (14 tyś) miał ktoś z tym do czynienia ? Znalazłem w necie film Nie widziałem tego nawet na prezentacjach. Długo szukałem w sieci info na temat tego systemu, ale dopiero Twój link cokolwiek pokazał. Oknotest wcześniej napisał o zagrożeniach które mogą wyjść w trakcie. Z drugiej strony - czy przy Movo jest inaczej? . Co do ciepłego parapetu - wygląda że w tym wypadku dałoby się go użyć. Tylko czy jest potrzebny? Swego czasu system KiK pokazywał przykłady użycia ciepłych podkładów wraz z konsolami, ale wtedy parapet był "zbrojony" szyną stalową. Jeśli chodzi o główną funkcję ciepłego parapetu - czyli ograniczenie możliwości popełnienia błędów przez ekipy wykonujące ocieplenie i montaż ostatecznego parapetu - to w przypadku montażu w warstwie ocieplenia całość aż roi się od takich trudnych punktów - osiągnięcie dobrego efektu końcowego wymaga dokładności prac na każdym etapie. I jeszcze Teamplast - przyglądam się tej firmie kolejny sezon. Sprawiają dobre wrażenie, są odważni, kreatywni. Gdyby byli bliżej, to może bym i próbował poznać ich bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 19.12.2019 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Prawdopodobnie montaż będzie robiony pod okiem Soudala i będzie z tego materiał filmowy (może będzie badanie szczelności) Dodatkowo pod wszystkie okna będą użyte podwaliny. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts