panmino 18.11.2019 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Cześć,przygotowuję się do budowy wiaty garażowej o wymiarach 6 x 15 m. Zastanawiam się, jaką zrobić tam podłogę - betonową, czy z kostki brukowej. Co będzie lepsze? Co będzie tańsze? Za położenie kostki powiedziano mi 110 zł za m2 na gotowo. Ile kosztuje zrobienie podłogi betonowej, to już nie potrafię znaleźć. No bo niby są fachowcy od posadzek, ale podbudowy to już nie robią...No to kto ma to zrobić? Może ktoś już przerabiał taki temat? Może coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 18.11.2019 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 kostka , bo nie popéka a beton moze roznie wygladac za jakis czas...tanszy pewnie beton, zrobic na budowie czy kupic z betoniarni i to zatrzec na rowno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 18.11.2019 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Jak ma być tanio to proponuje zrobić krawężniki i podbudowę z suchego betonu i na to wysypać kruszywo. Z minusów to ciężko się po tym chodzi w szpilkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panmino 18.11.2019 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 Nawierzchnia z tłucznia odpada, bo chcę tam móc naprawiać auto lub traktor, motocykl itp. Poza tym kurzy i brudzi. Wystarczy mi dojazdów do domu 1,5 km szutrem Ja tego sam robić nie będę, nie wiem co to "zatrzeć na równo ". Jedna firma za wykonanie posadzki przemysłowej powiedziała 5,5 tysiąca plus beton około 4,5 tysiąca i do tego podbudowa po mojej stronie. Nie wiem ile ta podbudowa, ale pewnie kolejne 4 tysiące... No to kostka wyjdzie raczej taniej, bo mi powiedzieli 110 zł za m2 na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 18.11.2019 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 (edytowane) Jak to jest wiata i ma być tanio to nie pytaj o posadzki przemysłowe bo to jest wypas do hal produkcyjnych itp.Weź firmę co robi posadzki z kreta niech przyjadą ze swoimi łatami, zamówisz betoniarke niech zwali beton na miejscu i tobie to zatrą/wyrownają/ukształtują na kształt podłogi. Zrobią dylatacje i gra. Przydało by się piasek zagescic na podbudowe, w beton rzucić trochę zbrojenia i pociachać żeby popękało równo. To wszystko będzie wiedzieć ekipa od wylewek.No albo kostka. Cenowo pewnie podobnie jak nie taniej Edytowane 18 Listopada 2019 przez Janekk1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 22.11.2019 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 To można jeszcze zrobić lepsze wylewki i je pomalować farbą do betonu. Pomalowałem taką farbą posadzkę w garażu, bokówkę i balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 11.12.2019 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Jasne, lepsze... Jedna zima i wszystko spęka jak mróz podniesie, chyba że to dla kogoś bez znaczenia. Bez podbudowy na 40-50cm posadzka nie ma sensu, bezpieczniej zrobić kostkę na cienkim chudziaku. Chyba że grunt piaszczysty - wtedy posadzka jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts