Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z czego podłoga w wiacie garażowej, beton czy kostka?

Recommended Posts

Cześć,

przygotowuję się do budowy wiaty garażowej o wymiarach 6 x 15 m. Zastanawiam się, jaką zrobić tam podłogę - betonową, czy z kostki brukowej. Co będzie lepsze? Co będzie tańsze? Za położenie kostki powiedziano mi 110 zł za m2 na gotowo. Ile kosztuje zrobienie podłogi betonowej, to już nie potrafię znaleźć. No bo niby są fachowcy od posadzek, ale podbudowy to już nie robią...No to kto ma to zrobić? Może ktoś już przerabiał taki temat? Może coś podpowie?

Nawierzchnia z tłucznia odpada, bo chcę tam móc naprawiać auto lub traktor, motocykl itp. Poza tym kurzy i brudzi. Wystarczy mi dojazdów do domu 1,5 km szutrem ;)

Ja tego sam robić nie będę, nie wiem co to "zatrzeć na równo ". Jedna firma za wykonanie posadzki przemysłowej powiedziała 5,5 tysiąca plus beton około 4,5 tysiąca i do tego podbudowa po mojej stronie. Nie wiem ile ta podbudowa, ale pewnie kolejne 4 tysiące...

No to kostka wyjdzie raczej taniej, bo mi powiedzieli 110 zł za m2 na gotowo.

Jak to jest wiata i ma być tanio to nie pytaj o posadzki przemysłowe bo to jest wypas do hal produkcyjnych itp.

Weź firmę co robi posadzki z kreta niech przyjadą ze swoimi łatami, zamówisz betoniarke niech zwali beton na miejscu i tobie to zatrą/wyrownają/ukształtują na kształt podłogi. Zrobią dylatacje i gra.

Przydało by się piasek zagescic na podbudowe, w beton rzucić trochę zbrojenia i pociachać żeby popękało równo. To wszystko będzie wiedzieć ekipa od wylewek.

No albo kostka. Cenowo pewnie podobnie jak nie taniej

Edytowane przez Janekk1234

• 3 weeks później...