Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taki domek nieduży (przynajmniej z zewnątrz)

Recommended Posts

bugus- bardzo ladny!.I z zewnątrz i ten środek- bardzo lubię takie nieprzeładowane, miłe i jasne wnętrza.Szczególnie zachwycił mnie kominek.A z zewnatrz- oczami zawodowca ( architekt krajobrazu) zobaczyłam Twój dom w ogrodzie-hm...pięknie! Nie zapomnij o ogrodzie!.

Pozdrawiam Marta

bugus- bardzo ladny!.I z zewnątrz i ten środek- bardzo lubię takie nieprzeładowane, miłe i jasne wnętrza.Szczególnie zachwycił mnie kominek.

Cieszę się że Ci się spodobał. Chcieliśmy maksymalnie prosty wiedząc że nie każdemu się spodoba. I musieliśmy walczyć z różnymi pomysłami - np. sugestia Pana od kominka by nad wkładem powiesić "portret przodka" :o ;)

A z zewnatrz- oczami zawodowca ( architekt krajobrazu) zobaczyłam Twój dom w ogrodzie-hm...pięknie! Nie zapomnij o ogrodzie!.

O ogrodzie pamiętamy, a raczej moja żona, cały czas. Od lat kupuje, i co najważniejsze czyta, wszystkie czasopisma dostępne na ten temat na rynku.

Oczywiście nie jest zawodowcem ale się stara ;)

Wiemy już mniej więcej co będzie np.

1) Ogród w stylu angielskim (no prawie)

2) Przedogródek = zieleń + biel

3) Staw kąpielowy (bardzo prawdopodobne)

4) Piwniczka węgierska na wino

Zimę zamierzamy przeznaczyć na projektowanie. Od wiosny mam nadzieję że ruszymy.

Największym problemem jest ziemia. Słaba. 30 cm lekkiej gleby, pod spodem 1,5 m piachu. To jest też poziom wód gruntowych. Nawet trawa na tym rosnąć nie chce.

Śliczny domek! I kotki! Proszę o więcej zdjęć środka, bo mi się podoba :D .

Dzięki za dobre słowo. Niedługo dam kilka kolejnych zdjęć. Bo np. salon uległ zmianie - znikły (widoczne na jednym ze zdjęć) przykryte narzutą płyty gispowe czekające na wędrówkę na poddasze. Już na tym poddaszu znalazły się ;)

Bardzo ładny kolor elewacji. Pozdrawiam Ela

Kolor elewacji miał być dokładnie taki - to była jedna z pierwszych decyzji mojej żony - jeszcze na etapie wyboru projektu. Cieszę się że Ci się podoba - bo trochę to niestandardowe jest - zwykle daje się pastelowe kolorki. Ja miałem wątpliwości - ale po wykonaniu bardzo mi się podoba.

Faktycznie z zewnątrz wygląda na meleństwo a środek...super! Wspaniałe są te przeszklenia. Gratulacje.

Mieliśmy wizyty przyszłych inwestorów poszukujących, jak to mówili, "właśnie takiego 60 metrowego domu". Byli zszokowani że w środku jest na parterze prawie 2 razy tyle a dodatkowo przecież jeszcze poddasze.

A koty są odjazdowe. Jak to koty... :p

Koty są de best ;)

Muszę powiedzieć że domek piękny. Ten projekt był jednym z moich faworytów,

Bardzo podoba mi się elewacja - przewrotnie kontrastująca z wnętrzami, ale jednak ładnie harmonizująca z wnętrzem - jest konsekwencja

Wnętrza piękne - podoba mi się prostota. Bardzo podoba mi się podłoga.

Muszę powiedzieć, że domek piękny.

Dziękuję. Mam nadzieję, że dalej nie zepsujemy.

Ten projekt był jednym z moich faworytów,

My mieliśmy dość sprecyzowane oczekiwania. I z ok. 800 przejrzanych projektów okazało się, że jedynie 3 spełniają je. Ku naszemu zaskoczeniu jeden z projektów, pomimo że od 2 lat w ofercie biura - nie był nigdy budowany (więc z żalem zrezygnowaliśmy, bo musieliśmy czekać chwilę na różne dodatkowe wyliczenia które robią przy 1 projekcie). Z dwu które zostały wybraliśmy Zacisze jako "prostsze" (czytaj - "tańsze"). To do końca nie okazało się prawdą - ale dom z każdym dniem bardziej nas urzekał.

Bardzo podoba mi się elewacja - przewrotnie kontrastująca z wnętrzami, ale jednak ładnie harmonizująca z wnętrzem - jest konsekwencja

Wnętrza piękne - podoba mi się prostota.

Bardzo podoba mi się podłoga.

Miała być właśnie taka - gres nie szlifowany - z fakturą. Kafelkarz klął na czym świat stoi gdy robił fugi (masa fugowa wchodziła w fakturę i godzinami to czyścił).

bogus, w stylu angielskim, zieleń z bielą-swietne pomysły!To właśnie to, czego potrzeba temu domowi.

A ziemia- cóż, trzeba będzie powalczyć, znaczy ponawozić.Szkoda że już tak późno, bo możnaby jakieś motylkowe zasiać jako nawóz.Chyba że Wam się nie spieszy i posiejecie je wiosną a za ogród weźmiecie się latem.Takie motylkowe, przekopane potem to super rzecz na takie gleby.Aha i postuduijcie książki-podobierajcie rośliny niewymagające, na lekkie ziemie.Najważniejsze nie sa konkretne okazy, ale umiejętne dobranie i połaczenie ze sobą roslin.I nie zapomnijcie o drzewach-to taki szkielet ogrodu.Trzymam kciuki

Marta