_bogus_ 02.11.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Witam, Umieściłem kilka zdjęć naszego domu. Na razie większość z zewnątrz ale że przeszklony to i środek trochę widać . Zdjęcia są tutaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 02.11.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 bugus- bardzo ladny!.I z zewnątrz i ten środek- bardzo lubię takie nieprzeładowane, miłe i jasne wnętrza.Szczególnie zachwycił mnie kominek.A z zewnatrz- oczami zawodowca ( architekt krajobrazu) zobaczyłam Twój dom w ogrodzie-hm...pięknie! Nie zapomnij o ogrodzie!.Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 02.11.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Śliczny domek! I kotki! Proszę o więcej zdjęć środka, bo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 02.11.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Bardzo ładny kolor elewacji. Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 02.11.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Faktycznie z zewnątrz wygląda na meleństwo a środek...super! Wspaniałe są te przeszklenia. Gratulacje. A koty są odjazdowe. Jak to koty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 02.11.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Czy nie jest to aby Zacisze? - prosimy o więcej zdjęć- ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 02.11.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Piękne wnętrza i piękna okolica:) Życzę wspaniałego mieszkania w uroczym zakątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.11.2004 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 bugus- bardzo ladny!.I z zewnątrz i ten środek- bardzo lubię takie nieprzeładowane, miłe i jasne wnętrza.Szczególnie zachwycił mnie kominek. Cieszę się że Ci się spodobał. Chcieliśmy maksymalnie prosty wiedząc że nie każdemu się spodoba. I musieliśmy walczyć z różnymi pomysłami - np. sugestia Pana od kominka by nad wkładem powiesić "portret przodka" A z zewnatrz- oczami zawodowca ( architekt krajobrazu) zobaczyłam Twój dom w ogrodzie-hm...pięknie! Nie zapomnij o ogrodzie!. O ogrodzie pamiętamy, a raczej moja żona, cały czas. Od lat kupuje, i co najważniejsze czyta, wszystkie czasopisma dostępne na ten temat na rynku. Oczywiście nie jest zawodowcem ale się stara Wiemy już mniej więcej co będzie np. 1) Ogród w stylu angielskim (no prawie) 2) Przedogródek = zieleń + biel 3) Staw kąpielowy (bardzo prawdopodobne) 4) Piwniczka węgierska na wino Zimę zamierzamy przeznaczyć na projektowanie. Od wiosny mam nadzieję że ruszymy. Największym problemem jest ziemia. Słaba. 30 cm lekkiej gleby, pod spodem 1,5 m piachu. To jest też poziom wód gruntowych. Nawet trawa na tym rosnąć nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.11.2004 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Śliczny domek! I kotki! Proszę o więcej zdjęć środka, bo mi się podoba . Dzięki za dobre słowo. Niedługo dam kilka kolejnych zdjęć. Bo np. salon uległ zmianie - znikły (widoczne na jednym ze zdjęć) przykryte narzutą płyty gispowe czekające na wędrówkę na poddasze. Już na tym poddaszu znalazły się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.11.2004 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Bardzo ładny kolor elewacji. Pozdrawiam Ela Kolor elewacji miał być dokładnie taki - to była jedna z pierwszych decyzji mojej żony - jeszcze na etapie wyboru projektu. Cieszę się że Ci się podoba - bo trochę to niestandardowe jest - zwykle daje się pastelowe kolorki. Ja miałem wątpliwości - ale po wykonaniu bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.11.2004 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Faktycznie z zewnątrz wygląda na meleństwo a środek...super! Wspaniałe są te przeszklenia. Gratulacje. Mieliśmy wizyty przyszłych inwestorów poszukujących, jak to mówili, "właśnie takiego 60 metrowego domu". Byli zszokowani że w środku jest na parterze prawie 2 razy tyle a dodatkowo przecież jeszcze poddasze. A koty są odjazdowe. Jak to koty... Koty są de best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.11.2004 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Czy nie jest to aby Zacisze? - prosimy o więcej zdjęć- ciekawie się zapowiada Tak to Zacisze (tak jak np. domek Alex ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 03.11.2004 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Piękne wnętrza i piękna okolica:) Życzę wspaniałego mieszkania w uroczym zakątku Na razie mieszka się rzeczywiście wspaniale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 03.11.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Muszę powiedzieć że domek piękny. Ten projekt był jednym z moich faworytów,Bardzo podoba mi się elewacja - przewrotnie kontrastująca z wnętrzami, ale jednak ładnie harmonizująca z wnętrzem - jest konsekwencja Wnętrza piękne - podoba mi się prostota. Bardzo podoba mi się podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.11.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 piekny dom, baaardzo w moim stylu, też będę miec duzo przeszkleń, pochwalę się wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 04.11.2004 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Muszę powiedzieć, że domek piękny. Dziękuję. Mam nadzieję, że dalej nie zepsujemy. Ten projekt był jednym z moich faworytów, My mieliśmy dość sprecyzowane oczekiwania. I z ok. 800 przejrzanych projektów okazało się, że jedynie 3 spełniają je. Ku naszemu zaskoczeniu jeden z projektów, pomimo że od 2 lat w ofercie biura - nie był nigdy budowany (więc z żalem zrezygnowaliśmy, bo musieliśmy czekać chwilę na różne dodatkowe wyliczenia które robią przy 1 projekcie). Z dwu które zostały wybraliśmy Zacisze jako "prostsze" (czytaj - "tańsze"). To do końca nie okazało się prawdą - ale dom z każdym dniem bardziej nas urzekał. Bardzo podoba mi się elewacja - przewrotnie kontrastująca z wnętrzami, ale jednak ładnie harmonizująca z wnętrzem - jest konsekwencja Wnętrza piękne - podoba mi się prostota. Bardzo podoba mi się podłoga. Miała być właśnie taka - gres nie szlifowany - z fakturą. Kafelkarz klął na czym świat stoi gdy robił fugi (masa fugowa wchodziła w fakturę i godzinami to czyścił). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 04.11.2004 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 piekny dom, baaardzo w moim stylu, też będę miec duzo przeszkleń, pochwalę się wkrótce Miło słyszeć. I poczekam, mam nadzieję, że już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 04.11.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 bogus, w stylu angielskim, zieleń z bielą-swietne pomysły!To właśnie to, czego potrzeba temu domowi.A ziemia- cóż, trzeba będzie powalczyć, znaczy ponawozić.Szkoda że już tak późno, bo możnaby jakieś motylkowe zasiać jako nawóz.Chyba że Wam się nie spieszy i posiejecie je wiosną a za ogród weźmiecie się latem.Takie motylkowe, przekopane potem to super rzecz na takie gleby.Aha i postuduijcie książki-podobierajcie rośliny niewymagające, na lekkie ziemie.Najważniejsze nie sa konkretne okazy, ale umiejętne dobranie i połaczenie ze sobą roslin.I nie zapomnijcie o drzewach-to taki szkielet ogrodu.Trzymam kciukiMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 04.11.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 A ja mam pytanie o wykusze. Takie delikatne i nietypowe. Czy takie były w projekcie czy też jest to własna aranżacja. Pytam, bo mam wykusz tradycyjny i teraz zgrzytam zębami, chociaż ten mój z pewnością jest głębszy. Za to już wiem na pewno - okna do samej podłogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 04.11.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Tu dopiero widać, że we wnętrzu pierwsze skrzypce grają okna !! Wypędzają na cztery wiatry ponurości z domku. Co z firankami, zagrzeją tu miejsce ? Czy może wszystko pozostanie tak jak teraz : dla mnie piękne okna- obrazy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts