sirleszczu 19.11.2019 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Witam, chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych. Mam dom który jest pokryty dośc grubą blachą falistą z dużym spadkiem. Jednak na 1/4 budynku, gdzie mam dobudowany ganek, spadek już nie jest zbyt ostry. Do tej pory nie było podczas deszczu przecieków, po za małymi w miejscach wkrętów. Chciałem docieplić poddasze wełną, jednak wczesniej postanowiłem sprawdzić szczelność. Niestety woda puszczona w miejscu gdzie zachodzą na siebie fale, przy dużym natezeniu z wężą podciekała minimalnie. Dodam, że niestety blach jest ułożona tak, że zachodzi na siebie tylko pierwsza fala z każdego arkusza. Uszczelniliśmy połączenia masą asfaltową Izolbet DP i zamalowalismy farbą. Problem ustał, po za jednym miejscem gdzie być moze nie jest zbyt dokładnie uszczelnione. I tutaj moje pytanie, czy masa asfaltowa mogła być uzyta do połaczeń blachy? Do tej pory nie było przecieków, aczkolwiek bałem sie , że przy oberwaniu chmury, woda podcieknie, a niestety folię paroprzepuszczalną musze dać od spodu. Prosze o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2019 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Jak nie ma krycia wstępnego to jest źle wykonany dach. Tu żadne masy nic nie pomogą. Blacha pracuje. Dawanie folii od spodu to nieporozumienie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts